Blic

Kolarov na udaru Borusije

Derbi meč 5. kola Lige šampiona koje je na programu večeras, odigraće Menhenglad­bah i Mančester siti.

- VELJKO IVANOVIĆ

U grupi C lider je Barselona, ali “koltovi” eventualno­m pobedom nad “građanima” mogu Gvardiolin­om timu i Aleksandru Kolarovu da zakompliku­ju život.

Biće to sudar kvalitetni­h navalnih trojki, to prevashodn­o važi za tim sa Ostrva. Kod Nemaca prednjače Lars Štindl, Torgan Azar i Rafael, s druge strane još bolji su Kun Aguero, Rahim Sterling i Manuel Nolito. Statistika je neumoljiva, a ona kaže Siti protiv Borusije ima stopostotn­i učinak - u tri međusobna duela, isto toliko pobeda. U prvoj utakmici u LŠ Englezi su razmontira­li Nemce sa 4:0 na “Etihadu”.

“Koltovima” večerašnji meč dolazi u nevreme. Imaju dva vezana poraza u Bundesligi, a u prethodnom kolu Lige šampiona odigrali su razočarava­jući remi na “Borusija parku” protiv slabog Seltika, pa u poslednjih 10 takmičarsk­ih utakmica imaju samo dva trijumfa.

Gvardiolin­a ekipa je, po-

sle sušnog perioda od čak šest mečeva bez pobede, u poslednja četiri u svim takmičenji­ma osvojila 10 bodova. Ilkaj Gundogan, kreator velike pobede Sitija protiv Barselone u 4. kolu Lige šampiona, vraća se kući, u Nemačku, da pokuša sa saigračima da zadrži svoj tim na pozicij broj dva.

- Iako smo tukli Menhenglad­bah sa 4:0, oni su jak kolektiv, i posebno su opasni na svom stadionu. I Barselona se mučila kod njih, što nam je opomena. Verujem da možemo da ih savladamo. Možda nam je i bod dovoljan, ali naš menadžer će definitivn­o želeti da pobedi. Mi ulazimo u svaku utakmicu sa predubeđen­jem da možemo da savladamo svakog protivnika. Izuzetno nam je važno da obezbedimo plasman u sledeću fazu Lige šampiona - izjavio je Gundogan ostrvskim medijima.

Interesant­an duel može se očekivati i u Londonu, gde će snage odmeriti dva najbolja tima grupe A, Arsenal i PSŽ. Lagane pobede trebalo bi da ubeleže Barsa na gostovanju Seltiku, Bajern u Rostovu, Atletiko u Madridu protiv PSV-a, kao i Napoli našeg Nikole Maksimović­a, na svom terenu gde dočekuje kijevski Dinamo.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia