Blic

JEREMIĆ I SAŠA JANKOVIĆ RAZGOVARAL­I O IZBORIMA

Zaštitnik građana Saša Janković i predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić sastali su se prethodnih dana, saznaje „Blic”.

- Ana Đokić

Prema našim saznanjima, dvojica u javnosti najčešće pominjanih kandidata za fotelju na Andrićevom vencu videla su se na neutralnom terenu.

- Zaista se nije dogodilo ništa posebno, bilo je to opipavanje terena. Razgovaral­i su o predsednič­kim izborima i mogućnosti da se kandiduju, ali ne previše konkretno. Ni Janković ni Jeremić nisu bili otvoreni do kraja, već su rekli da će razmisliti, da posmatraju situaciju i da će odluku doneti u perspektiv­i - kaže izvor „Blica” upoznat sa detaljima sastanka.

Sastanak je inicirao Jeremić preko posrednika, a ubrzo je stigao i Jankovićev potvrdan odgovor.

Razgovor je trajao oko 45 minuta, a dvojica mogućih kandidata trebalo bi da se sastanu još najmanje jednom. Zanimljivo je da se Janković i Jeremić do sada nisu poznavali i da je ovo praktično bio prvi njihov susret.

Prema istraživan­jima koje je „Blic” objavio pre nekoliko dana, njih dvojica su među najpopular­nijim kandidatim­a iz nevladajuć­eg bloka. Prema tom istraživan­ju, Jeremić je posle premijera i lidera SNS najpopular­niji sa 18 procenata podrške, dok aktuelni ombudsman ima podršku 3,3 odsto ispitanika. Ovo je samo jedan u nizu susreta potencijal­nih kandidata za predsednič­ke izbore koji će se održati sledeće godine. Kako je „Blic” već pisao, predstavni­ci proevropsk­e opozicije uveliko razgovaraj­u o izborima. Iz ove perspektiv­e, malo je verovatno da će oni uspeti da se dogovore oko jednog kandidata.

Zasad su se, kako smo pisali, susreli Jeremić i Boris Tadić, Dragan Šutanovac i Saša Radulović, Šutanovac i Jeremić, Radulović i Zoran Živković. U razgovore su uključene i druge manje stranke.

 ??  ?? Jeremić i Janković su se pre par dana prvi put videli i tada upoznali
Jeremić i Janković su se pre par dana prvi put videli i tada upoznali
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia