Blic

RADENKOV DOKTOR BEŽAO

Doktor Dobrivoje Bojanić, osumnjičen za neadekvatn­o lečenje dečaka Radenka, saslušan je juče u Osnovnom javnom tužilaštvu.

- S. Pajić

Mali Radenko Nikodinovi­ć (8) iz Kozjaka preminuo je 8. oktobra zbog sepse nastale nakon preloma leve ruke. Kako je ranije potvrđeno iz tužilaštva, saslušanje Bojanića, ortopeda lozničke Opšte bolnice, zakazano je za osam sati, a zgradu tužilaštva napustio je oko 11.30, izašavši na zadnji izlaz, kroz dvorište.

Njemu je radnik službe obezbeđenj­a otključao kapiju, koja je bila zakatančen­a, a Bojanić je potom trčeći odjurio obazirući se da li za njim idu i novinari koji su ga čekali satima pred glavnim ulazom u tužilaštvo.

- Odjuri Bojanić i priča sam sa sobom. Čula sam kad je rekao: „Sad ćete me stići, malo sutra“, kazala je prolaznica, iznenađena prizorom.

Šta je doktor izjavio tokom saslušanja nije bilo moguće saznati, dok su roditelji pokojnog dečaka na saslušanje stigli u pratnji advokata koji minut pre 11 sati, za kada im je bio određen termin.

- Želimo da se ovo što pre završi jer smo na ivici snage - rekao je otac Milan Nikodinovi­ć.

Do 28. novembra, kako je najavljeno prošle sedmice, tužilaštvo bi trebalo da sasluša 23 osobe koje su bile uključene u lečenje dečaka Radenka.

Do sada je samo protiv Bojanića Ministarst­vo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog nesavesnog lečenja dečaka.

Vršilac funkcije javnog tužioca Zoran Nestorović objasnio je da će se dnevno saslušavat­i do pet osoba da bi se sakupile sve informacij­e i utvrdilo šta je dovelo do tragičnog ishoda i ko je odgovoran za smrt dečaka.

On je naveo da će se posle saslušanja uputiti zahtev za stručno veštačenje svih do sada prikupljen­ih izveštaja i obdukciono­g nalaza, na osnovu čega će biti preduzeti sledeći koraci.

 ??  ?? ISTRAGA: Ortoped koji je lečio malog Radenka juče je davao izjave o tom tragičnom slučaju
ISTRAGA: Ortoped koji je lečio malog Radenka juče je davao izjave o tom tragičnom slučaju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia