Blic

Državna starleta nudi nagodbu

Državna starleta Dušica Jevđenović (26) spremna je da prizna krivicu za napad na policajce koji su privodili njenog brata Ivana u junu 2015. godine.

- MIHAILO JOVIĆEVIĆ

To je na jučerašnje­m ročištu izjavio postupajuć­i tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva, koje u ovom predmetu goni Dušicu i njenog brata. Naime, tužilac je sudiju Trećeg osnovnog suda upoznao sa predlogom koji mu je uputila odbrana Jevđenović­a, a u kom se navodi da okrivljeni nude sporazumno priznanje krivice. Ipak, tužilac je rekao da je ovu ponudu dobio pre svega nekoliko dana, te da će mu trebati još najmanje desetak dana da se o njoj izjasni. Uz to, kako „Blic“nezvanično saznaje, u „ponudi“ koju su advokati prezentova­li tužilaštvu, ne navodi se ni kazna koju bi Dušica bila voljna da odsluži u okviru sporazuma o priznanju krivice, kao ni da li je spremna da ide u zatvor ili bi kaznu radije odluživala u kući, sa nanogicom.

Inače, jučerašnje ročište je odloženo, s obzirom na to da se Dušica na njemu nije pojavila.

Ona je preko svog advokata sudu dostavila medicinsku dokumentac­iju kojom je opravdala svoj izostanak sa suđenja. Dokumentac­ija, prema rečima Dušičinih branilaca, potiče od dermatoven­erologa.

Prošlog puta, sa suđenja je izostao Ivan Jevđenović, i to zbog toga što nije stigao u sudnicu u zakazano vreme.

Treće osnovno tužilaštvo, podsećamo, optužnicom je zatražilo kaznu od 12 (Ivan), odnosno 18 (Dušica) meseci zatvora.

Dušica Jevđenović (26), nekadašnja savetnica u Ministarst­vu spoljnih poslova, okrivljena je da je u junu prošle godine suzavcem napala policajce koji su privodili njenog brata Ivana, koji im je prethodno pretio gasnim pištoljem. Tokom intervenci­je Jevđenović­eva je vređala policajce, govorila im da ne znaju s kim se kače i pretila im diplomatsk­im pasošem. Zatim je policajca Bojana Milenković­a isprskala suzavcem, usled čega se ovaj, prema njegovom iskazu, onesvestio.

Jevđenović­evoj, inače, ovo nije jedini bahati ispad, s obzirom na to da je (u toku službovanj­a u MSP) bila gonjena i za jednu saobraćajk­u koju je izazvala.

 ??  ?? TUŽILAŠTVO TRAŽILO 18 MESECI ZATVORA ZA DUŠICU
TUŽILAŠTVO TRAŽILO 18 MESECI ZATVORA ZA DUŠICU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia