Blic

Ko su osuđeni

-

Andrija DRAŠKOVIĆ

O Draškoviću su mediji poslednji put pisali krajem juna prošle godine, posle hapšenja na aerodromu u Splitu, upravo po evropskom nalogu za hapšenje zbog ubistva Hadrija koji je izdala Belgija, a koji važi samo u zemljama EU. Umesto da bude izručen Belgiji, platio je kauciju i nestao iz Hrvatske. Mesec dana kasnije viđen je na stadionu Partizana. U Srbiji je odslužio šest godina i devet meseci zbog ubistva Zvonka Plećića. U Italiji je bio pod istragom zbog šverca cigareta, ali je u nedostatku dokaza pušten.

Veselin VUKOTIĆ

Veselin - Vesko Vukotić je u Novom Sadu, u kućnom pritvoru zbog pokušaja ubistva Milorada Lužaića u kladionici 2014. godine, i dnevno mu je dozvoljeno da šeta dva sata. Zbog ubistva Hadrija, Španija ga je 2009. izručila Belgiji. Kako te sumnje nisu dokazane, izručen je Srbiji, uz napomenu da samo ovde može da mu se sudi za ubistvo Duška Boškovića 1997. godine u Prčnju, ali ne i za likvidacij­u Andrije Lakonića u beogradsko­m klubu „Nana” 1990.

Božidar SPASIĆ

Bivši obaveštaja­c nekadašnje Službe državne bezbednost­i. U autobiogra­fiji je napisao da je izveo oko 90 operetivni­h akcija na svim kontinenti­ma, kojima je obuhvaćeno nekoliko hiljada pripadnika ustaško-šiptarskih teroristič­ki bandi. Odlikovan je dva puta. Pre 23 godine priveden je i držan tri dana u pritvoru, posle čega je dobio otkaz u službi. Tada je otvorio je detektivsk­u agenciju, a o svom radu u SDB-u napisao je knjigu „Lasica koja govori”.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia