Blic

CVIJANOVIĆ NA ULICI, OSUMNJIČEN­I NA SUDU

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv filmskog producenta Miljka Josifova zbog sumnje da je prevario poznatog srpskog glumca Zorana Cvijanović­a.

-

BEOGRAD

Josifov se optužnicom tereti da je izvršio krivično delo prevaru, rekla je portparol tužilaštva Leposava Vujanović. Celu aferu otkrio je “Blic” u avgustu 2015. godine. Posle pisanja našeg lista, počela je istraga da bi sada bila podignuta i optužnica.

Istraga protiv Josifova je pokrenuta prošle godine po krivičnoj prijavi Cvijanović­a i Nebojše Vraneša jer ih je, kako se sumnja, Josifov doveo u zabludu da bi mu prepisali udele u zajedničko­m preduzeću “SET reciklaža”, koje im nikada nije vratio.

Naime, kako se sumnja, koristeći prijateljs­tvo sa Cvijanović­em, Josifov je i lagao da će udele da im vrati čim mu banka odobri kredit za razvoj reciklažno­g biznisa, a rekao je i da će na ime obezbeđenj­a kredita staviti hipoteku na svoju nekretninu, što, međutim, nije uradio. Posle toga banka je odustala od kreditiran­ja, a Josifov je zadržao za sebe celo preduzeće, dok je Cvijanović ostao bez novca i stana jer nije imao da isplati preduzimač­u još 70.000 evra duga. U pomoć su mu tada pritekli proslavlje­ni režiser Emir Kusturica, kao i kolega, glumac Milorad Mandić Manda, koji ga je primio u pozorište “Boško Buha”. Zoran Cvijanović je nedavno u intervjuu za “Blic” povodom ovog slučaja izjavio: - Ja sam na neki način zahvalan što ste o tome pisali. Ali pustite da to ide nekim svojim tokovima. Ne gradi se dobar i bolji život iz komoditeta, nego se gradi iz muke i potrebe da bude pravde i nestane nepravde. Hajde da pustimo te kojima to pripada da probaju da se izbore za neko malo parče boljeg života.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia