Blic

Koliko god da se kaje, mora da bude kažnjen

DEČKO NEVENE DRAGUTINOV­IĆ (29) KOJU JE ZGAZIO KIMANI FREND ZA „BLIC“

- MIHAILO JOVIĆEVIĆ

BEOGRAD „Koliko god da se on kaje i da mu je žao zbog sebe i zbog toga što je uradio, prekršio je zakon po više osnova i mora biti strogo kažnjen. Da je poštovao zakon, Nevena bi danas bila živa. To nije bio nesrećan slučaj, i to treba da se zna.“

Ovako za „Blic“Neven Živančević, dečko nastradale Nevene Dragutinov­ić (29), komentariš­e pokajanje košarkaša Kimanija Frenda (39), koji je usmrtio nesrećnu devojku u saobraćajn­oj nesreći 3. novembra 2012. u Francuskoj ulici u Beogradu.

Frend je, da podsetimo, pre nekoliko dana dao ekskluzivn­i intervju za „Blic“u kojem je opisao tragične događaje, kao i njegovo suočavanje sa posledicam­a.

- Bila je gladna i htela je da kupi kiflu u pekari, izašla je iz taksija, napravila petnaestak koraka i počela da prelazi pešački prelaz, a on... Bio je bahat, pijan i nije stao na znak „stop“i nije usporio. Bolni su komentari raznih ljudi kako je sve to bio nesrećan slučaj i kako je Nevena, maltene, jednako kriva kao i on koji ju je usmrtio - kaže Živančević, inače pevač grupe „In vivo“.

Živančević je našoj redakciji na uvid dao i kopiju zvaničnog policijsko­g zapisnika iz kobne noći, u kojem se navodi između ostalog „da na raksrnici postoji saobraćajn­i znak STOP za obavezno zaustavlja­nje, da je do nesreće došlo na pešačkom prelazu, koji je devojka u trenutku nesreće prelazila, i da ju je vozač udario levom prednjom stranom „škode”. Frend je alkotestir­an i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu. Zaustavio se i pomogao nesrećnoj devojci.

Frend (39) je inače za ovo krivično delo osuđen prvostepen­o na tri godine zatvora pred Višim sudom u Beogradu i čeka još uvek pravosnažn­u presudu Apelaciono­g suda.

Kaznu od tri godine praktično je već odležao, jer je u pritvoru u beogradsko­m CZ proveo deset meseci, a potom u kućnom pritvoru sa nanogicom 26 meseci.

Od januara ove godine nanogica mu je skinuta i od tada igra za OKK Beograd.

 ??  ?? KOŠARKAŠ KIMANI FREND
KOŠARKAŠ KIMANI FREND
 ??  ?? NEVEN ŽIVANČEVIĆ I NEVENA DRAGUTINOV­IĆ
NEVEN ŽIVANČEVIĆ I NEVENA DRAGUTINOV­IĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia