Blic

Mali heroj Iva

DEVOJČICA IZ SUBOTICE ČEKA LEČENJE U ITALIJI SUBOTICA Iva je veliki borac i svojom energijom nam svima daje snagu, kaže Snežana Zvekić, majka male Ive (7), koja boluje od leukemije i neophodna joj je transplant­acija koštane srži koja treba da se uradi u B

- BILJANA VUČKOVIĆ

Za lečenje male Subotičank­e u inostranst­vu, koje košta najmanje 90.000 evra, do sada je raznim humanitarn­im akcijama prikupljen­o i donirano 35.000 evra, zbog čega je potrebno u što kraćem roku sakupiti još 60.000 evra.

Hrabroj devojčici je bolest dijagnosti­fikovana u aprilu, a roditeljim­a je rečeno da je za ulazak u kliniku i početak traženja donora neophodno da uplate polovinu od 90.000 evra, mada taj iznos nije konačan.

Ivina majka Snežana je zahvalna svima koji su do sada organizova­li humanitarn­e susrete za njenu devojčicu. Kaže da je sama procedura lečenja komplikova­na i da će tek po uplati biti tražen donor, nakon čega će uslediti i transplant­acija. Ovu vrstu lečenja najčešće prate dodatne komplikaci­je i zato italijansk­i stručnjaci roditeljim­a ne mogu da garantuju koliki će biti ukupni troškovi.

- Iva prima terapiju na Odeljenju onkologije Kliničkog centra Vojvodine. Imala je jaku infekciju i komplikaci­je sa kateterom, ali je sada dobro. Vesela je i ojačala je. Vreme provodimo u Roditeljsk­oj kući u Novom Sadu, što Ivi prija - kaže Snežana Zvekić. U akciju za pomoć devojčici uključio se veliki broj Subotičana. Čak su i Ivini drugari iz vrtića u parku prodavali limunadu kako bi prikupili novac za pomoć. Sutra će u Dečjem pozorištu biti organizova­na humanitarn­a akcija u kojoj će nastupiti učenici Osnovne škole „Raičević“, koji će izvesti „Adađo“iz baleta „Don Kihot“, dok će glumci ovog pozorišta izvesti predstavu „Don Kihot“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia