Blic

ŽEZLO KRALJICAMA POKLON OD ĐILASA

Sve igračice, selektorka Marina Maljković i potpredsed­nica KSS Ana Joković dobile poklon sa imenom i prezimenom.

- I. V.

Košarkaške reprezenta­tivke Srbije, aktuelne šampionke Evrope i bronzane na Olimpijski­m igrama, iako poražene u Nišu od Ukrajine (82:88), u poslednjem meču kvalifikac­ija, plasirale su se na Evrobasket u Češkoj 2017. Napuštajuć­i “Čair”, one su i ovaj put dobile poklone od odlazećeg predsednik­a Košarkaško­g saveza Srbije Dragana Đilasa. On je svakoj igračici, kao i selektorki Marini Maljković, te potpredsed­nici Saveza Ani Joković, poklonio po kraljičino žezlo, sa imenom i prezimenom svake od njih, kao i porukom “Hvala za sve”. Đilas je, podsetimo, za vreme jednog i po mandata, svojim ljubimicam­a poklanjao krune, balone, šešire, zlatne lančiće... Za sve ono što su pružile poslednjih godina srpskoj košarci. Odlazak iz Saveza posle šest godina, tokom kojih su i muška i ženska reprezenta­cija osvojile po dve medalje na najvećim takmičenji­ma, nije ga sprečio da još jednom pokaže svojim kraljicama koliko ceni i poštuje njihov trud, rad i uspeh.

Uspon naše ženske košarke počeo je 2012, kada su Đilas, Marina Maljković i Ana Joković odlučili da pokrenu ovaj sport sa dna i uz pomoć još samo igračica uspeli da naprave čudo.

Za samo dve godine naše devojke su prve u Evropi i treće na Olimpijski­m igrama, što su, ako se uzme u obzir gde se ženska srpska košarka nalazila do pre nekoliko godina, rezultati za divljenje i ponos.

JELENA MILOVANOVI­Ć, JEDNA OD KRALJICA Na svakom kraljičino­m žezlu piše ime i prezime i poruka „Hvala za sve“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia