Blic

Disciplina od čelika vodi nas u Rusiju

Kroz karijeru sam najbolje partije pružao kod trenera koji drže čeličnu disciplinu i zahtevaju izuzetnu fizičku pripremlje­nost, a Muslin je definitivn­o jedan od njih.

- VELJKO IVANOVIĆ

Nije lako u poslednje vreme bilo Filipu Kostiću, reprezenta­tivcu Srbije i prvotimcu Hamburga. Drmala ga je kriza u igri, nije ga slušala lopta, a onda je golom i asistencij­om doneo bod svom timu na gostovanju Hofenhajmu.

Čini se da je ova poslednja utakmica u Bundesligi donela nagoveštaj da se brzonogi fudbaler vraća u kolosek i dala mu krila.

- Nadam se da sam ovom partijom ostavio iza sebe period kada mi ništa nije išlo od ruke. Moja želja je uvek bila ista, ali jednostavn­o nije išlo. Dobrim delom je atmosfera iz reprezenta­cije, kao i veliki bod iz Velsa, uticala na to da opet proradim. Vratio sam se ranije u Hamburg zbog trenutne situacije, ali pun energije i sa velikom dozom samopouzda­nja - kaže Kostić za “Blic”.

Slavoljub Muslin i kada nije išlo Kostiću držao ga je u ekipi i ima u njega neograniče­no poverenje. Nije, naravno, zaboravio ni njegove sjajne igre iz prva dva meča kvalifikac­ija za odlazak na Mundijal, protiv Irske (2:2) i Moldavije (3:0), kada je Filip, uz Dušana Tadića, bio najbolji igrač “orlova”.

- Selektor je najzaslužn­iji za pozitivnu atmosferu u reprezenta­ciji. Inače, kroz dosadašnju karijeru sam najbolje partije pružao kod trenera koji drže čeličnu disciplinu i zahtevaju izuzetnu fizičku pripremlje­nost, a Muslin je definitivn­o jedan od njih. Opravdaću njegovo poverenje i očekivanja. Kult reprezenta­cije se vraća na velika vrata, pa svi u Srbiji priželjkuj­u da će se “orlovi” posle šest godina plasirati na neko veliko takmičenje - Svetsko prvenstvo 2018. - Ako nastavimo da igramo kao do sada - uspećemo, sigurno. Kvalitetni smo, imamo i veliku želju. Ako bog da malo sreće, eto nas u Rusiji. Mislim da smo zaslužili plasman - tvrdi Kostić.

SELEKTOR JE NAJZASLUŽN­IJI ZA POZITIVNU ATMOSFERU U REPREZENTA­CIJI, KAŽE KOSTIĆ

 ??  ?? SLAVOLJUB MUSLIN
SLAVOLJUB MUSLIN

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia