Blic

VEČITI SU MOJA ŽELJA, PROBLEM SU NAVIJAČI

Rođeni Zadranin je prošlog leta pojačao Metalac iz Gornjeg Milanovca i trenutno je jedini hrvatski fudbaler koji igra u našoj zemlji.

- M. Zarić

Kako je došlo do prelaska u Metalac?

- Preporučio me je Uroš Delić, s kojim sam se sprijatelj­io igrajući za Koper. Nijednog trenutka se nisam dvoumio da li da prihvatim ponudu. Radi se o dobrom klubu, sjajni su ljudi, a imam i dobre uslove. Nisam u tom trenutku imao bolje ponude, a u Hrvatskoj mi se nije ostajalo - kaže Mitrović za „Blic“.

Da li ste doživeli neku neprijatno­st otkad ste u Srbiji?

- Svi su me fantastičn­o prihvatili, ljudi mi rado prilaze i nisam se susreo s neprijatno­stima u Gornjem Milanovcu. Bio sam i u drugim srpskim gradovima i stvarno ne mogu ni na šta da se požalim. Prijatelji su se čudili što sam izabrao Srbiju kao sledeću destinacij­u, ali ja nisam imao predrasude. Porodica se nijednog trenutka nije pribojaval­a odlaska u Srbiju. Ja sam čovek sporta i otišao bih bilo gde.

Da li vam nedostaje porodica?

- Navikao sam se na činjenicu da više nisam u Hrvatskoj. Pre Srbije, bio sam u Sloveniji. Koristim svaku priliku da odem kući pošto nije velika udaljenost. Baš sam prošlog vikenda gledao košarkaški meč Zadar - Partizan. Drugari su me zadirkival­i da sam u halu došao s crno-belima.

Na leto vam ističe ugovor s Metalcem, gde biste voleli da nastavite karijeru?

- Zadovoljan sam u Metalcu, ali su mi ambicije mnogo veće. Sadašnji klub mi je odskočna daska za dalju karijeru, koju bih voleo da nastavim u Austriji ili Nemačkoj. Tako bih otišao u ozbiljnu ligu, a ujedno bih bio blizu kuće.

Dolazi li u obzir transfer u Crvenu zvezdu ili Partizan?

- Naravno, voleo bih da pređem u neki od tih klubova. Samo, pitanje je kako bi me navijači u tom slučaju prihvatili.

Rođeni ste u Zadru, košarkaško­m gradu? Zbog čega ste se odlučili za fudbal?

- Nikad me nije privlačila košarka. Na školskom igralištu sam uvek igrao fudbal s drugarima i kasnije sam odlučio da se bavim tim sportom. Moji roditelji su se razveli kad sam bio mali, a majka me je izvela na pravi put i insistiral­a je na tome da se bavim sportom. Izbor nije bio težak, počeo sam da treniram fudbal i nisam se pokajao.

 ??  ?? METALAC ODSKOČNA DASKA ZA INOSTRANST­VO: ANTE MITROVIĆ
METALAC ODSKOČNA DASKA ZA INOSTRANST­VO: ANTE MITROVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia