Blic

LEONARDO: IMAMO KARAKTER ŠAMPIONA

„Parni valjak“ne iskače iz šina. Protivnici redom padaju, a posle preokreta u Humskoj, savladan je i Napredak (3:2) u derbiju 17. kola Superlige.

- L. Dumeljić

Partizan je upisao 12. pobedu u poslednjih 13 utakmica u svim takmičenji­ma, čime je nastavljen niz nepobedivo­sti. Iako su izabranici Marka Nikolića gubili sa 0:2 i imali igrača manje od 39. minuta, nošeni igrom na krilima Brazilca Leonarda stigli su do preokreta. U razgovoru za “Blic” najbolji igrač Partizana ističe da crno-beli imaju karakter za osvajanje titule.

- Odlika velikih ekipa jeste da pokažu najbolje kada je najteže. Trener Nikolić je od nas zahtevao na poluvremen­u da zbijemo redove i da ostavimo poslednji atom snage kako bismo trijumfova­li. Insistirao je da sa maksimalni­m požrtvovan­jem uđemo u svaki duel i u tome smo na kraju uspeli. Pokazali smo karakter koji je potreban da bismo osvojili šampionat - rakao je Leonardo za “Blic”.

Orilo se tribinama u Humskoj “Leo, Leo”, a ljubimac “grobara” smatra da se sa dva gola protiv “čarapana”, kojim je došao do cifre od deset, odužio navijačima.

- Za trenutke skandiranj­a svi žive i svako ko kaže da nije tako ne govori istinu! Veoma sam srećan što dajem golove, ali da nije saigrača, nikada ne bih uspeo. Moja pozicija i jeste takva da se od mene očekuju golovi i dobre asistencij­e, zbog toga sam i došao u Partizan. Ipak, mi smo tim i moje partije su zasluga čitave ekipe. Navijači su skloni da posle trijumfa podižu fudbalere, a posle dva poraza da valjaju po blatu. Zbog toga je najvažnija konstantna forma, a uveren sam da mogu da pružim još bolje partije.

Revanširal­i su se crnobeli Napretku na porazu u prvom delu sezone, a već u sredu imaju priliku da se osvete i Vojvodini u Novom Sadu.

- Svaka utakmica je novi izazov, prvenstvo je dugo, a jesenji deo šampionata ima nekoliko kola do kraja. Revanširal­i smo se Napretku, a potrudićem­o se da se pobedimo i Vojvodinu. Preokret nas je dodatno motivisao i puni samopouzda­nja putujemo u Novi Sad.

 ??  ?? DVOSTRUKI STRELAC PROTIV KRUŠEVLJAN­A: Leonardo
DVOSTRUKI STRELAC PROTIV KRUŠEVLJAN­A: Leonardo
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia