Blic

Strelac svakih 212 minuta

BEOGRAD Partizan je predstavio Leandra Tavambu (28), kamerunsko­g napadača koji, otkako je u Evropi, prosečno postiže gol na svakih 212 minuta.

- VELJKO IVANOVIĆ

Da li će se taj podatak dopasti „grobarima“?

Dojučerašn­ji centarfor Kajrata potpisao je ugovor s crno-belima na tri godine, a na prethodnih 98 utakmica, koje je u Slovačkoj i Kazahstanu odigrao u poslednje četiri sezone, upisao je 34 pogotka. Statističk­i skromno, naročito za tim koji će se boriti za titulu i koji pretenduje da se idućeg leta plasira u grupnu fazu nekog od dva elitna klupska fudbalska takmičenja.

Skauti crno-belih su od prošle zime pratili Tavambu, od koga, bez obzira na slabiji golgetersk­i učinak, dosta očekuje sportski direktor „parnog valjka“Ivica Iliev.

- Tavambu smo pratili godinu dana, a doveden je na način na koji rade svi veliki klubovi. Iskoristil­i smo trenutak, ne čekajući januar, i za dan-dva dogovorili njegov dolazak u Beograd. Pregovori su lako okončani, on je upoznat s veličinom kluba i objasniće vam da je baš veličina kluba i mogućnost za afirmaciju razlog njegovog dolaska u Partizan - istakao je Iliev.

Snažni tamnoputi špic otkrio je i zbog čega je izabrao broj 3 na dresu.

- Odlučio sam još pre nekoliko meseci da dođem. Pričao sam sa svojim agentom da bi bilo dobro za moju karijeru da pređem u Partizan, ali tada je finansijsk­i momenat bio važan, a Kajrat je dao bolju ponudu. Partizan ima standardne ambicije u Evropi, koje se poklapaju s mojim. Obično se ljudi, kada me vide, pitaju kako može da bude fudbaler neko s takvom građom pa su mi svojevreme­no dali trojku kao jedini slobodan broj. Kasnije sam se srodio s tim brojem, a i sve što radim u životu radim na „1, 2, 3 - kreni“- podvukao je Tavamba.

Nova Partizanov­a akvizicija odigrala je u Kajratu od aprila 27 mečeva, ukupno 825 minuta, i postigla pet golova.

Na Filipa Kasalicu, prvotimca kazahstans­ke ekipe Ordabasija, Tavamba je ostavio utisak - snagatora.

- Čini mi se da nikada nisam igrao protiv snažnijeg igrača. Karakteriš­e ga igra glavom, i jak je kao stena.

Čini mi se da nisam igrao protiv snažnijeg fudbalera. Jak je kao stena FILIP KASALICA, PRVOTIMAC ORDABASIJA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia