Blic

I protiv Sasarija biće igra na nož

Košarkaši Partizana, posle tri uzastopna poraza u ABA ligi, spojili su dve pobede, u Zadru i protiv Mega Leksa.

- VLADAN TEGELTIJA

Crno-beli su se mučili protiv najmlađeg tima u Evropi, ali su precizniji­m šutom, apsolutnom skakačkom dominacijo­m, manjim brojem igubljenih lopti i serijom trojki u finišu došli do važnih bodova. Najmlađi prvotimac Beograđana Vanja Marinković je u intervjuu za “Blic” istakao da je važnije od svega drugog da je ostvaren trijumf.

- Meni je izgledala teška utakmica sa puno prekida, faulova, penala, u ritmu koji su oni nametnuli do treće četvrtine, kada smo ih slomili tempom, odbranom i trčanjem, što je trebalo da nastavimo i u četvrtoj. Bitna je pobeda, za nastavak serije u narednih pet mečeva - rekao je Marinković.

Kako ocenjuješ učinak u ABA ligi i Ligi šampiona?

- Mislim da smo mogli da imamo i bolji skor u obe lige. Protiv Šarlroa posebno, pa i protiv AEK-a, vratili smo se na koš minusa. U ABA ligi smo izgubili protiv Cedevite i Budućnosti kući, što je kiks iako su jači od nas. Daćemo sve da nastavimo sa pobedama i u ABA ligi i protiv Dinamo Sasarija.

Dinamo je doskora igrao Evroligu. Nesrećno je izgubio i protiv Bešiktaša i Ludvigzbur­ga trojkama uz zvuk sirene već dobijene utakmice. Dolaze pojačani u Beograd?

- Sigurno je da će dati sve od sebe da isprave to, kao i mi. Želimo da nametnemo naš ritam, da slavimo uz, nadam se, punu halu. To bi nam bilo super - kazao je Vanja.„

VANJA MARINKOVIĆ NAOŠTREN ZA MEČ SA SASARIJEM (UTORAK, 20.30)

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia