Blic

Doručak i večera

-

Slani rolat s povrćem Pita s pečurkama

POTREBNO JE: 600 g šampinjona 500 g kora za pitu 1 crni luk 1 kašičica soli biber bosiljak 1 dl ulja PRIPREMA: Očistite i sitno isecite crni luk pa ga izdinstajt­e na dve kašike ulja. Pečurke operite i isecite na sitne kocke, dodajte ih luku i dinstajte dok ne omekšaju i dok ne ispari sva voda koju puste. Dodajte so, biber i malo bosiljka i dobro promešajte. Uzimajte po dve kore, malo ih poprskajte uljem, nanesite fil od pečuraka, uvijte u rolat i ređajte u namašćenu tepsiju jedan rolat do drugog. Poređanu pitu poprskajte uljem i stavite da se peče. Uključite rernu na 180 stepeni i ispecite pitu. Gotovu pitu s pečurkama poprskajte vodom, prekrijte krpom i ostavite da se malo prohladi pa je isecite na parčad.

Korpice sa sardinom i biljnim sirom

POTREBNO JE: 16 šampinjona 2 konzerve sardine crvena pečena paprika 100 g biljnog sira limun biber so PRIPREMA: Šampinjone očistite, isecite stabljiku, a šeširiće poređajte u nauljen pleh. Sardine izmiksujte u blenderu zajedno s uljem iz konzerve. Dodajte sitno seckanu papriku i naseckane stabljike. Umešajte sok od limuna, mleveni biber i so po ukusu. Punite šampinjone tom smesom i zapecite ih u rerni petnaestak minuta. Potom izvadite, pospite rendanim biljnim kačkavalje­m i pecite još malo da se sir istopi.

Pita od krompira i praziluka

POTREBNO JE: 1 kg kora za pitu 1,5 kg krompira 1 glavica crnog luka 1 praziluk so biber mešavina suvog začina, ulje

PRIPREMA: Na malo ulja propržite crni luk i beli deo praziluka. Zatim dodajte izrendani krompir, posolite, pobiberite i dodajte začin po ukusu. Dolivajte pomalo vode i dinstajte petnaestak minuta. Stavite tri kore za pitu jednu preko druge, pa premažite izdinstani­m krompirom i prazilukom, pospite s malo ulja i uvijte u rolnu. Postupak ponavljajt­e dok ne utrošite materijal. Uvijene rolne poređajte u podmazan pleh i premažite mešavinom tople vode i ulja. Stavite pitu da se peče, a tokom pečenja je povremeno premazujte vodom i uljem.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia