Blic

INCIDENTI ISPRED SUDA

- M. Tašković

Prvo ročište suđenja po privatnoj tužbi ministra policije Nebojše Stefanović­a protiv nedeljnika NIN održano je juče u Višem sudu u Timočkoj ulici, a obe strane su ostale pri svojim stavovima.

Tokom suđenja, ispred zgrade suda došlo je do incidenta kada su se sukobile dve grupe građana - jedna u kojoj su pristalice Stefanović­a i druge koje su nosile transparen­t “Protiv terora vlasti”. Na sreću, policija u civilu je brzo razdvojila zaraćene strane.

- Mi ćemo i dalje smatrati da je ministar Stefanović najodgovor­niji za ovaj slučaj sve dok ne budu pronađani oni koji su zaista u fantomkama rušili kuće u Savamali. Naivno sam verovao da će ova tužba pokrenuti i sam slučaj Savamala, ali na sudu se samo polemisalo da li je NIN prekršio zakon - izjavio je Milan Ćulibrk, glavni urednik NIN-a i drugooptuž­eni u ovom predmetu. Prvooptuže­na novinarka Sandra Petrušić, autorka teksta, rekla je da je ministar policije davao izjave o drugim slučajevim­a, a da je “nestao kada je u pitanju Savamala”.

S druge strane, Stefanović je istakao da su mu tekstom u NIN-u povređeni profesiona­lni ugled i čast i da se ne radi o osporavanj­u mišljenja, niti o iskazivanj­u stavova, već da je tužio nedeljnik zbog direktnog navoda u tekstu da je pomagao u činjenju krivičnog dela. Ministar policije je rekao da je tekst lično pročitao, da je naslov uznemirio njegovu porodicu i okolinu i da “takva vrsta insinuacij­e nanosi štetu profesiona­lnoj karijeri i ličnom ugledu”.

Inače, po izlasku iz zgrade Stefanović­a je pozdravilo pedesetak pristalica uz pokliče “Nešo, majstore”, dok je desetak okupljenih građana negodovalo.

STEFANOVIĆ­A PODRŽALE PRISTALICE SNS, NASUPROT BILA PAROLA „PROTIV TERORA“

 ??  ?? MINISTRA SU PODRŽALE PRISTALICE SNS
MINISTRA SU PODRŽALE PRISTALICE SNS
 ??  ?? ODGOVORNOS­T MUP: Sandra Petrušić i urednik Milan Ćulibrk
ODGOVORNOS­T MUP: Sandra Petrušić i urednik Milan Ćulibrk

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia