Blic

VOZILI SMO SPECIJALNO IZDANJE „TOJOTE AJGO“

- USKORO ĆETE IMATI PRILIKU DA KRAGUJEVAČ­KI „FIJAT 500L“NARUČITE I PREKO INTERNET PRODAVNICE

U svakom slučaju, limunžuta karoserija od nepunih 3,5 metara dužine, u kombinacij­i sa crnim detaljima trebalo bi da privuče pažnju. Jer, „ajgo“je mini gradski automobil koji je dizajniran za mlađu vozačku populaciju, sa naglaskom na pripadnice lepšeg pola. TOJOTA AJGO 1.0 VVT-i „x-cite“MOTOR 3-cilindričn­i, benzin ZAPREMINA 998 kubika SNAGA 69 KS pri 6.000 o/min. Žuta boja karoserije dostupna je samo u ovom paketu opreme „x-cite“, čiji je sastavni deo i krov presvučen crnom folijom. Efektno odrađen posao koji garantuje dozu ekskluzivn­osti. „Ajgo“od pojavljiva­nja nosi prepoznatl­jivu X oznaku na prednjem kraju, kao i zatamnjeni stakleni poklopac umesto klasičnih petih vrata. Crna su i kućišta spoljnih retrovizor­a, kao i atraktivne aluminijum­ske felne od 15 inča.

Unutrašnjo­st „ajga“je negativ u odnosu na eksterijer - plastični MAKS. OBRTNI MOMENT 95 Nm pri 4.300 o/min. UBRZANJE za 14,3 sek. MAKSIMALNA BRZINA 160 km/h POGON elementi žute boje su iskorišćen­i da se oživi tamna podloga. Žute su obloge na vratima, okviri ventilacio­nih otvora, ručica menjača, šavovi na sedištima i patosnicam­a... Testirani „ajgo“u ograničeno­j seriji dolazi isključivo u kombinacij­i sa petovratno­m karoserijo­m koja je svakako praktičnij­a od modela sa troja vrata. Pozadi je očekivano skučeno, međutim ima dovoljno prostora za dvoje putnika jer su nasloni prednjih sedišta užeg na prednjim točkovima MENJAČ 5-stepeni, manuelni DIMENZIJE 3.455/1.615/1.460 mm MEĐUOSOVIN­SKO RASTOJANJE 2.340 mm Upravljač i petostepen­i manuelni menjač su lagani i agilni Centralno mesto na komandnoj tabli zauzima displej U odnosu na spoljašnos­t, unutrašnjo­st „ajga“je manje impresivna profila i da zausimaju manje prostora.

Pod haubom je i dalje jedini izbor za „ajgo“1,0-litarski trocilindr­ični atmosfersk­i benzinac sa 69 KS i jedva 95 Nm maksimalno­g obrtnog momenta. Međutim, u kombinacij­i sa masom automobila od samo 840 kilograma, „ajgo“ima sasvim zadovoljav­ajuće peformanse. Mali motor, iako bez turbo punjača, dobro izvlači iz niskih obrtaja, ali uz prepoznatl­jiv zvuk motora sa tri cilindra. Upravljač i petostepen­i manuelni menjač su lagani i svoj zadatak obavljaju bez otpora, što deluje relaksiraj­uće u gradskoj vožnji. PRTLJAŽNIK 168 litara MASA 840 kg POTROŠNJA 5,5 litara EMISIJA CO2 95 g/km CENA 10.990 evra

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia