Blic

GAZDARICE UMISLILE DA SU MAFIJA

BEOGRAD „Pretila mi je da će me slomiti, da ću venuti kao biljka i da mi život ni pet para neće vredeti. U jednom momentu osetio sam da gubim život.“

- ANDRIANA JANKOVIĆ

Tako za „Blic“, još uvek u šoku, priča Ratko Radović (32), koga su u ponedeljak otele Snežana (47) i njena ćerka Anja Nikolić (21) uz pomoć trojice mladića.

Radović je pre desetak dana dao otkaz u perionici koja je u vlasništvu Snežane, kako tvrdi, zbog svađe oko drva, a nakon toga usledili su događaji u režiji gazdarica sa Tošinog bunara. Njih dve izvele su odmazdu u kojoj su sebi dodelile uloge u stilu ženskog Al Kaponea.

- Nisam hteo da im unesem drva, zbog čega se Snežana izdrala na mene. Ja roditelje nemam, umrli su, a samo su oni mogli da povise ton na mene. To je bila kap koja je prelila čašu, te sam se spakovao i otišao. Međutim, ona je u četvrtak uveče išla po svim auto-servisima po gradu i tražila me. Kada sam u ponedeljak stigao na posao, nisam ni pomišljao da će zaista da me nađe i da mi naudi. U jednom momentu, u auto-perionicu u kojoj sada radim došla su tri mladića. Nekoliko sekudni kasnije pojavio se i crni BMW, iz kojeg su izašle njih dve - jedva izgovara reči ovaj mladić.

On je, kako kaže, odmah počeo da beži, ali ga je jedan mladić stigao i oborio na zemlju.

- Snežana mi je prišla i povikala: „Znaš li ti ko sam ja?“Nisam stigao ni reč da izustim, već su me ugurali u kola. Tražila mi je da joj nabrojim šta sam ukrao, na šta sam ja uporno ponavljao da nisam ništa. Dečko koji je sedeo do mene mi nije dozvoljava­o da podignem glavu gore. Gušio sam se i molio za pomoć priča Ratko.

Kada su stigli u perionicu, otmičari su mu naredili da uđe u kanal.

- Još su doveli čoveka u čijem sam automobilu, dok sam radio kod njih, našao 4.000 dinara i odmah mu vratio. On me je napadao da sam mu preturao po kolima, ali kada je i sam shvatio da mu ništa nisam ukrao, samo je otišao iz perionice. Momci su nastavili da me maltretira­ju. A Snežana je rekla:

„Ne brini, još nismo do metalne šipke“. Pitao sam je šta hoće od mene, na šta mi je ona rekla da hoće 1.000 evra i zlatan sat - sa teškom mukom prepričava Ratko. Ipak, momenat kada je ovaj mladić shvatio da i dalje postoji tračak nade je bio kada je neko od otmičara uzviknuo da je stigla interventn­a. Snežana je tada, kako nam je Ratko objasnio, pokušala da ga zaključa u jednu prostoriju. - Rekao sam joj da me ne zaključava i da je neću prijaviti. Nasela je na to jer je mislila da nemam hrabrosti za tako nešto. Čim je policija ušla unutra, osetio sam se bezbednim. Ali tek tada sam se šokirao. Kada je ušla policija, ona je počela da me grli, da mi priča da će sve biti u redu. Čak mi je i vodu dala. Srećom, policija ju je naterala da se pomeri. Do dolaska Hitne pomoći uspeo sam samo da, na pitanje da li su me tukli, kažem da su ubili boga u meni - završava svoju potresnu ispovest Ratko.

Nakon što su uzeti iskazi od svih aktera koje su pripadnici Interventn­e priveli, tužilac je delo kvalifikov­ao kao iznuda, zbog čega je majci, ćerki i njihovim pajtosima određen pritvor.

Uprkos sumnjama komšija, on kaže da nije bio u emotivnoj vezi sa svojom gazdaricom, već se javio na oglas i radio kod nje od 2011, ujedno stanujući na gornjem spratu njihove kuće.

Iako je napuštao posao, uvek bi se i vraćao jer mu je bio potreban novac. Zbog toga je pristao da radi za njih dve, za koje komšije tvrde da su imale nesuglasic­e sa skoro svim zaposlenim­a.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VIKALA JE: „OTVORIĆU TI LOBANJU“DOK SU ME TUKLI U KANALU. GOVORILA JE: „SA ŠIPKOM JOŠ NISMO NI POČELI. DAJ MI ZLATAN SAT I 1.000 EVRA“, OPISUJE RATKO
VIKALA JE: „OTVORIĆU TI LOBANJU“DOK SU ME TUKLI U KANALU. GOVORILA JE: „SA ŠIPKOM JOŠ NISMO NI POČELI. DAJ MI ZLATAN SAT I 1.000 EVRA“, OPISUJE RATKO
 ??  ?? MAJKA I ĆERKA, ŠEFICE SA TOŠINOG BUNARA
MAJKA I ĆERKA, ŠEFICE SA TOŠINOG BUNARA
 ??  ?? SNEŽANA I RATKO U VREME „DOBRE POSLOVNE SARADNJE“
SNEŽANA I RATKO U VREME „DOBRE POSLOVNE SARADNJE“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia