Blic

„NOSIO TETKI LEK“U NOĆI UBISTVA

SUBOTICA Uhapšeni Vojislav Šarčević (22), osumnjičen za ubistvo Mirka Milićevića (42) zvanog Hajčar, saslušan je kod tužioca i on je negirao ovo delo.

- B. Vučković

Šarčević je na saslušanju negirao da je ubio Hajčara, inače sestrića vladike Irineja Bulovića, i tvrdio je da je u vreme ubistva „bio kod tetke, teče i njihove dece u Novom Sadu“.

Kako je Šarčević zvani Anestezija naveo, precizno se toga seća jer je upravo te večeri uhapšen njegov prijatelj Stefan Vilotijevi­ć, koji je takođe bio jedan od osumnjičen­ih za ubistvo Milićevića.

Da podsetimo, Milićević je ubijen u julu dok je vozio motor, a za sada nepoznati počinioci su ga izrešetali sa više metaka iz pištolja. Ubistvo se dogodilo nedaleko od njegove kuće u subotičkoj mesnoj zajednici „Novi grad“.

Nakon njegovog ubistva, uhapšeno je 11 osoba, među njima bili su i Alen Kurina i Stefan Vilotijevi­ć.

Oslobođeni su posle jednomeseč­nog pritvora jer nije bilo dovoljno dokaza da su umešani u ubistvo Hajčara, ali im je određena mera zabrane napuštanja mesta boravka.

„Blic“saznaje i da je advokat Slavko Petrić pre mesec dana podneo zahtev za ukidanje mere zabrane napuštanja grada i sud je ukinuo tu meru ne samo licima koje on brani, već i ostalima koji su dovođeni u vezu sa ubistvom Milićevića.

Sumnja se, naime, da je Milićević ubijen u znak odmazde za ubistvo Filipa Vilotijevi­ća Kićuna koji je 2015. izrešetan u sačekuši na Paliću. U trenutku smrti bio je u vozilu upravo sa Kurinom, a Stefan Vilotijevi­ć je rođeni brat ubijenog Filipa.

Šarčević je inače uhapšen u velikoj policijsko­j akciji prošle nedelje u kojoj je razbijena kriminalna grupa Kurine.

On je tokom akcije pronađen u Kurininom stanu.

Šarčević je već na izdržavanj­u zatvorske kazne po poternici jer je 2012. godine u Novom Sadu nožem izbo u grudi Roberta Maka, sina novosadsko­g tužioca.

 ??  ?? MESTO UBISTVA: Milićević je izrešetan dok je motorom stizao ispred svoje kuće u Subotici
MESTO UBISTVA: Milićević je izrešetan dok je motorom stizao ispred svoje kuće u Subotici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia