Blic

Policija ispituje ko je umešan u afere u EPS

ZLOUPOTREB­E RUKOVODILA­CA U U PROCESU PRODAJE STRUJE BEOGRAD Afera o krađi na struji u EPS izašla je iz dvorišta kompanije i sada je u nadležnost­i srpske policije, koja preispituj­e ko je sve umešan u nju i ko je tvorac sistema „dve decimale“.

- SLAĐANA VUKAŠINOVI­Ć

Taj sistem uvećavanja indeksa za proračun struje za velike i državne kupce kojim su se dodavala još dva broja iza decimala definisano­g iznosa, koštao je EPS desetak miliona evra i gubitka 300 kupaca.

Kako je „Blic“juče i objavio, 100 strana opširnog izveštaja završilo je na stolu premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanović­a, koji je juče poslao svoje inspektore da utvrde sve relevantne činjenice afere koja potresa Srbiju.

- Imamo potpunu istragu, policija će doći do svake relevantne činjenice koja će pokazati da li je i u kojem obimu bilo zloupotreb­a i predati tužilaštvu sve informacij­e, koje će onda moći da se opredeli šta dalje sa istragom. Policija pored ovog slučaja „EPS Snabdevanj­e“postupa po zahtevu tužilaštva i u još nekoliko predmeta u vezi sa EPS-om, pa čim budemo imali konkretna saznanja, saopštićem­o javnosti ukoliko to ne bude škodilo istrazi rekao je Stefanović.

I premijer Aleksandar Vučić, kome je juče v. d. direktora EPS Milorad Grčić lično odneo izveštaj unutrašnje kontrole o krađi na struji, nije bio rečitiji jer celokupnu dokumentac­iju nije uspeo do kraja da pregleda.

- Policija neka radi svoj posao u EPS. Ja nisam uspeo sve da pročitam jer ima više delova, ali ponavljam, policija je ta koja će utvrditi šta se tamo dešavalo - rekao je Vučić u Vršcu.

Predsednik Nadzornog odbora EPS-a Branko Kovačević, koji je jedini od zvaničnika kompanije u javnosti komentariš­e ovu aferu, potvrdio je da je policija preuzela ceo slučaj i da će istraga pokazati razmere ove pljačke.

- Nadzorni odbor nije dobio izveštaj unutrašnje kontrole, ali nas je direktor usmeno obavestio o celom slučaju. Kada policija završi istragu znaćemo koliko smo mi kao firma izgubili zbog nesavesnog i lošeg poslovanja, kao i da li je bilo nekih nameštaljk­i, odnosno dojave, nelojalne konkurenci­je. Mi ne vodimo istragu već policija, a posao direktora je bio da ljude koji nesavesno rade svoj posao skloni. Neke je smenio, neke je stavio na transfer listu. To bih i ja uradio da sam direktor - rekao je Kovačević za TV Pink.

Inspektori utvrđuju ko je upetljan u aferu „dve decimale“

 ??  ?? KOVAČEVIĆ KAŽE DA IH JE GRČIĆ USMENO OBAVESTIO O SLUČAJU
KOVAČEVIĆ KAŽE DA IH JE GRČIĆ USMENO OBAVESTIO O SLUČAJU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia