Blic

Šesti dan potrage, ni traga od devojčice

SPASIOCI SUMNJAJU DA SU STRUJE ODNELE TELO BARBARE VITEZ (15) NIZ REKU BEOGRAD Ni šesti dan od tragičnog događaja kada je petnaestog­odišnja Barbara Vitez pala sa mosta preko Tise u hladnu i mutnu reku, njeno telo nije pronađeno.

- NEDELJKO KOLUNDŽIJA, BOJANA BOGOSAV

Već prvi dan posle tragedije koja je potresla sve žitelje grada na Tisi i Potisja, spasilački tim „Tisa“iz Sente obilazio je čamcem obale reke u nadi da će pronaći telo nesrećne devojčice, a u utorak i sredu u potragu su se uključili i ronioci Žandarmeri­je.

– Ronioci su pregledali dno reke oko stuba, gde je devojčica upala, i nizvodno oko sto metara. Pregledani su svi krateri ispod mosta u koje je moglo da se zaustavi telo, ali bez rezultata, pa sve do stotinak metara od mosta gde je dno ravno i gde je jaka vodena struja, koja je najverovat­nije telo odnela nizvodno – kaže predsednik spasilačko­g tima „Tisa“Nandor Baranji.

On napominje da su zamolili sve ribolovce, ribare i ljude koji su na vodi da im jave ako primete telo, jer u ovakvim vremenskim uslovima telo utopljenik­a izronjava za pet do osam dana od utapanja.

Ronioci Žandarmeri­je ispitivali su sonarima dno reke, ali od nesrećne devojčice i dalje nema ni traga.

Mesto tragičnog događaja juče je obišla i direktorka Centra za socijalni rad Ljubica Nikolić Verikios.

– Ne možemo da ostanemo ravnodušni kada se ovakve tragedije dešavaju. Frapantno zvuči podatak dobijen od spasilačko­g tima da na ovom terenu u Tisi godišnje pronađu nekoliko utopljenik­a, među kojima ima i dece. Dogovorili smo se da pokrenemo zajedničku akciju da podsetimo roditelje da vode računa gde su im deca, kako deca provode vreme van kuće i sa kim ga provode. Apelujemo na širu javnost da ovakvih tragedija više ne bude - rekla je Verikios.

Očajni roditelji devojčice pomirili su se sa najcrnjim scenariom potrage od početka i kako kažu jedino očekuju da im jave da su našli telo.

Barbara Vitez je u prošli petak oko 22 sata sa drugarima bila na drumsko-železničko­m mostu preko Tise između Sente i Čoke.

Pretpostav­lja se da su želeli da se spuste na stub mosta kroz servisni otvor između koloseka, sa koga je ukraden poklopac, i da se tom prilikom okliznula i pala u reku sa visine od oko 10 metara. Njeni drugari odmah su javili policiji da je Barbara pala u Tisu.

 ??  ?? RONIOCI ŽANDARMERI­JE BEZUSPEŠNO SU PRETRAŽIVA­LI DNO TISE
RONIOCI ŽANDARMERI­JE BEZUSPEŠNO SU PRETRAŽIVA­LI DNO TISE
 ??  ?? BARBARA VITEZ (15)
BARBARA VITEZ (15)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia