Blic

JELOVAC: NIKO ME JOŠ NIJE ZVAO IZ SRBIJE

Nije bilo nikakvih kontakata sa selektorom ili KSS, a svakom igraću je čast da igra za reprezenta­ciju, naravno i meni - kaže Stevan.

- Kako ti je u klubu, gradu? Kakva je španska liga? Očekujes li poziv pred Eurobasket i da li je bilo kontakata sa selektorom ili nekim iz KSS? Kako bi ocenio igre ostalih naših igrača u Španiji? V. Tegeltija

Biti igrač meseca u najjačoj ligi Evrope kao što je španska, nije mala stvar. Upravo je to pošlo za rukom našem internacio­nalcu iz Saragose Stevanu Jelovcu, koji je posebno briljirao u svoja poslednja dva nastupa, kao najbolji strelac osmog i devetog kola, sa 30 poena Baskoniji i Fuenlabrad­i. Prosečno, za ceo novembar beležio je 23,6 poena, uz 63 odsto šuta iz igre i skoro sedam uhvaćenih lopti. Imao je i 36 indeksnih poena...

- I prethodne dve sezone pružao sam dobre partije, ali ove se desilo da sam MVP meseca i to mi je drago, jer nema puno naših kojima je to pošlo za rukom. Da smo dobili još neki meč, bilo bi još bolje - kaže Jelovac za „Blic“.

- Klub je stvarno odličan. U Saragosi sam već tri godine. Naučio sam jezik i stvarno se osećam kao kod kuće. Grad nije prevelik, oko milion stanovnika, tako da ima sve što je potrebno za normalan život. Što se tiče lige, po meni je najbolja u Evropi jer sam pričao i sa ostalim igračima koji su igrali u Turskoj i svi kažu da ne može da se poredi. Sigurno je da su Real i Barselona dve najbolje ekipe, ali svakako da nisu nepobedive, što se i vidi na tabeli - iskreno će momak koji je karijeru počeo u Novom Sadu, potom igrao za večite, Megu, Antaliju, Kazertu i Lijetuvos Ritas.

- Nije bilo nikakavih kontakata, ne znam stvarno, trudim se da igram dobro pa kako bude. Naša reprezenta­cija je jedna od najjačih na svetu, tako da ljudi koji je vode i trener, znaju najbolje, a svakom igraću je čast da igra, naravno i meni.

- Uglavnom treba malo vremena da se naviknu kada dođu, ali svi igraju dobro. Musli i Nedović u Unikahi, Paunić je glavni u Fuelabradi, Cvetković i Aranitović u Manresi, svi se dobro snalaze.

 ??  ?? ODUŠEVLJAV­A ŠPANCE: Stevan Jelovac u duelu sa Zvezdom
ODUŠEVLJAV­A ŠPANCE: Stevan Jelovac u duelu sa Zvezdom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia