Blic

DZIKIC ||GRACI ostavljeni na cedilu

KK PARTIZAN BEZ REZULTATA, UPRAVE, NAVIJAČA, NOVCA... BEOGRAD Trener crno-belih je preuzeo odgovornos­t, čak i pomišljao na radikalnij­e poteze, ali bi još neki u Humskoj morali da se pogledaju u ogledalo.

- VLADAN TEGELTIJA

Partizan se digao u Zadru i protiv Mege posle tri vezana ABA poraza, ali je sada spojio tri uzastopna poraza u Evropi - dva u Beogradu. Sasari je crno-belima, koji su sa negativnim skorom (3-4) završili prvu fazu FIBA takmičenja, naneo četvrti poraz, koji je teže pao treneru, ekipi, navijačima, od prethodnih.

Zašto? Partizan ponovo nije prelomio utakmicu kada je morao. Džikić je preuzeo odgovornos­t. Trener i jeste najodgovor­niji za selekciju ekipe (Robinson), vođenje ekipe, minutažu igrača, trenutak kada su na parketu, koga čuvaju ili uzimaju šuteve, kako brane, a kako napadaju ....

Ono što su Dzikićevi puleni uradili za tih 80 sekundi je na njima. Faul na šutu za tri, pa još dva puta uz primljen koš, još u poslednjem sekundu, koji nije odmah kažnjen, ali jeste 16 promašenih slobodnih, posebno Hečerova četiri u prelomnim trenucima, uz ulaz i ishitren šut za tri. Trener je preuzeo odgovornos­t, čak i pomišljao na radikalnij­e poteze, ali bi još neki morali da se pogledaju u ogledalo, ne forme radi, već iskreno (ne član uprave Iskrin). Od igrača koji ponavljaju greške, čelnika koji (ne)vode klub, do onih koji bojkotom kažnjavaju, samo koga? Upravu, „janičare“, vlast ili igrače i trenera... Partizan? Partizan nema novca, ali ni atmosferu u klubu i oko njega, na tribinama. Nema status, suđenje, čak ni u “Pioniru” (uzgred, zapisnički sto nije pogrešio), čini se ni viziju. Gazi ga ko i kako stigne sa svih strana. Dok jedni ćute ili se zahvaljuju, drugi ih bojkotuju, treći, njih oko 3.000, daju podršku ekipi, četvrti na parketu i oko njega se bore, greše, dobijaju slabije i ravne sebi, jače još nisu... Prošle zime su dolazak Džikića i marljivost Berića napunili tribine i digli klub iz „kliničke smrti“.

Ko će i da li će ove, trebalo bi da odgovore u Humskoj jer igrači i trener su sve više ostavljeni na cedilu, kako od onih u loži, tako u redovima pored nje. Milan Iskrin je nedovoljan sam...

 ?? KRIZA DRMA CRNO-BELE: DŽIKIĆ I KOŠARKAŠI NIKOLA PEKOVIĆ ??
KRIZA DRMA CRNO-BELE: DŽIKIĆ I KOŠARKAŠI NIKOLA PEKOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia