Blic

„Orlići” danas dobijaju rivale na Evru 2017.

- M. Z.

“Orlići” su pre manje od mesec dana obezbedili plasman na Evro do 21 godine pobedom u baražu protiv Norveške, a večeras će od 18 sati na žrebu u Krakovu dobiti rivale na kontinenta­lnoj smotri.

Još ranije je bilo poznato da će se izabranici Tomislava Sivića naći u trećem šeširu, zajedno sa selekcijam­a Italije, Švedske, Češke, Slovačke i Makedonije. U prvom šeširu su Poljska (igraće u grupi A), Nemačka i Portugal, dok su iz drugog potencijal­ni rivali “orlića” Španija, Engleska i Danska.

Posle žreba će biti formirane tri grupe sa po četiri tima, iz kojih će se pobednici i najbolja drugoplasi­rana ekipa plasirati u polufinale.

Inače, Srđan Babić se juče oglasio i za “Blic” poručio da očekuje poziv selektora Tomislava Sivića za Evro. Bivši štoper Vojvodine je bio standardan na početku kvalifikac­ija, ali ga nije bilo u timu na poslednjih nekoliko utakmica.

- Presrećan sam što su moji veliki prijatelji Mijat Gaćinović, braća Milinković Savić i ostali uspeli da obezbede put u Poljsku. Nažalost, stvari su se tako poklopile pa nisam dobijao pozive. Na Evro treba da idu oni koji su izborili plasman, ali niko ne može da pretpostav­i šta će biti do tog prvenstva - rekao je Babić za “Blic”.

Evropsko prvenstvo će se odigrati od 16. do 30. juna naredne godine u Poljskoj. Titulu će braniti Švedska, koja je pre dve godine u finalu pobedila Portugal.

 ??  ?? PRIŽELJKUJ­E POZIV ZA EVRO: Srđan Babić
PRIŽELJKUJ­E POZIV ZA EVRO: Srđan Babić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia