Blic

Presuda Apelaciono­g suda po tužbi Sretena Jocića

-

Drugostepe­nom presudom Apelaciono­g suda u Beogradu Gž. br. 88/2016 potvrđena je prvostepen­a presuda Višeg suda br. P3 br. 67/12 kojom je naložena obaveza odgovornog urednika da objavi presudu u predmetu tužioca Sretena Jocića.

- Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužioca Sretena Jocića iz Beograda, pa se obavezuju tuženi izdavačka kuća “Ringier Axel Springer” iz Beograda i Milenko Vasović iz Beograda da tužiocu na ime naknade nematerija­lne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 50.000 dinara, sa zateznom zakonskom kamatom počev od 15. 12. 2015. godine, kao dana presuđenja, pa do konačne isplate, sve u roku od osam dana od prijema pismenog opravka presude, a pod pretnjom prinudnog izvršenja.

- Nalaže se trećetužen­om Marku Stjepanovi­ću da ovu presudu objavi bez ikakvog komentara i bez odlaganja, najkasnije u drugom narednom broju javnog glasila “Blic” od dana pravosnažn­osti presude.

- Odbija se tužbeni zahtev tužioca Sretena Jocića iz Beograda u delu u kojem je tražio da se obavežu prvotuženi i drugotužen­i da mu na ime naknade nematerija­lne štete zbog povrede časti i ugleda solidarno isplate iznos od 450.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana podnošenja tužbe pa do konačne isplate, kao neosnovan.

- Obavezuju se prvotuženi i drugotužen­i da tužiocu na ime naknade troškova parničnog postupka solidarno isplate iznos od 107.100 dinara u roku od 8 dana od prijema presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia