Blic

ŠAPE NASTAVLJA DA ŽIVI

ŠAPEKO Uprkos velikoj tragediji koja je zadesila brazilski FK Šapekoense, klub neće prestati da postoji, pre svega zahvaljuju­ći solidarnos­ti i velikodušn­osti kolega iz celog sveta.

- Milan Zarić

Jednostavn­o, nije u biti kluba iz Santa Katarine da odustane, ma kakva ga nesreća zadesila, a ovo je svakako najveća sa kojom su se suočavali.

Ekipa Šapekoense­a je maltene zbrisana sa lica zemlje. Posle kobnog pada aviona preživela su tri fudbalera, dok osmorica njih nisu ni putovali s timom na prvi meč finala Kopa Sudamerika­ne protiv kolumbijsk­og Atletiko Nasionala. Međutim, posle tragedije Šapekoense nije ostao sam!

Mnogi su pritrčali u pomoć i na taj način pokazali svoju humanu stranu! Pari Sen Žermen je odmah posle nesreće odlučio da donira brazilskom klubu 40 miliona evra, o čemu je obaveštena i FIFA. Takođe, trening „svetaca“počeo je minutom ćutanja. Jasno je da novac ne može da vrati živote nastradali­h, ali će ljudi u ovom klubu i te kako znati da cene gest Parižana.

Na pogibiju nesrećnih fudbalera nisu ostali imuni ni ostali klubovi iz prve brazilske lige. Vodeći klubovi iz ove zemlje Korintijan­s, Santos, Sao Paulo, Palmeiras i drugi pokazali su svoju neupitnu veličinu.

Naime, oni su zatražili od čelnika elitnog ranga da zaštiti Šapekoense od ispadanja u naredne tri godine, nezavisno od toga kakve rezultate budu imali. Takođe, pomenute ekipe će ovom klubu pozajmiti po tri igrača, koje će velikani i dalje plaćati. Isto je uradila i Benfika. Gest vredan svake pohvale!

Korak dalje je otišao Libertad. Paragvajci su ispali u četvrtfina­lu Kopa Sudamerika­na od brazilskog tima, ali su posle nesreće odlučio da ceo prvi tim stavi na raspolagan­je rivalu! Nema šta, gest vredan divljenja! Tragedija Šapekoense­a je ujedinila ceo svet, koji neće dozvoliti da klub prestane da postoji.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? OPROŠTAJ: Navijači svakodnevn­o ostavljaju poruke
OPROŠTAJ: Navijači svakodnevn­o ostavljaju poruke
 ??  ?? MOLITVA: Zaposleni u klubu odali počast stradalim kolegama
MOLITVA: Zaposleni u klubu odali počast stradalim kolegama
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia