Blic

Za titulu, slavu i prestiž 232. put

Meč na koji smo čekali od početka sezone. Katalonci su domaćini u novom „el klasiku“i samo ih pobeda održava u šampionsko­j trci u Primeri.

- MILAN ZARIĆ

Timovi u različitim formama dočekuju 232. najveći meč u svetskoj klupskoj konkurenci­ji. Real je ušao u sjajnu seriju, dok Barsa polako posrće. Izabranici Luisa Enrikea su dva puta zaredom remizirali, čime su omogućili najvećem rivalu da pobegne na šest bodova. Katalonci su lošu formu začinili i remijem s Herkulesom (1:1) u prvom meču šesnaestin­e finala Kupa kralja.

- Svi govore da Real dolazi na „Nou kamp“u dobroj formi, što se ne može reći za Barselonu. Međutim, pozicija na tabeli ne znači ništa u ovakvim duelima. Istina je da će Madriđani biti opušteniji zbog bodovne prednosti, ali prvenstvo je dugo i ništa još nije odlučeno - rekao je bivši igrač Barselone Karles Pujol.

Kraljevski klub pred ovaj meč nema imperativ pobede, što mu može omogućiti da odigra znatno opuštenije i na taj način dođe do vredne pobede. Pored bodovne prednosti, veliki adut Reala će biti i Kristijano Ronaldo, koji se nalazi u fenomenaln­oj formi i sa 10 golova je vodeći strelac Primere. Portugalac je upravo protiv Katalonaca najmotivis­aniji jer je na sedam mečeva na „Nou kampu“postigao pet golova.

- Pobeda u „el klasiku“bi mogla da usmeri sezonu Reala. Pobedom bi stekao veliku prednost pred nastavak sezone. Ipak, Madriđani moraju da budu obazrivi jer je kraj sezone još uvek daleko - istakao je nekadašnji strateg Reala Vinsente del Boske.

Barselona veliki derbi španskog fudbala dočekuje kompletna jer se od povrede kolena oporavio Andres Inijesta. S druge strane, Real će biti i te kako oslabljen pošto zbog operacije zgloba u timu neće biti jedan od najboljih svetskih fudbalera Garet Bejl. Ipak, ni njegov izostanak ne bi trebalo da umanji spektakl koji će nam danas priuštiti fudbaleri oba tima.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia