Blic

DIREKTOR RUDNIKA PADA ZBOG ČISTAČICE

- Vukašinovi­ć S.

BEOGRAD

Reč je o Saši Stevanović­u, koji je tri puta za dva meseca ženi koja nema nikakve kvalifikac­ije da obavlja poslove u komercijal­i potpisao rešenja kojima joj je omogućio da metlu zameni kompjutero­m i da prima značajno veću platu zamenjujuć­i odsutne kolege. Hteo je to da uradi i četvrti put, ali je po saznanjima “Blica” to sprečila pravnica iz centrale JP “Resavica”, u čijem sastavu posluje ovaj rudnik, do koje je stigao glas o kadrovskim kombinator­ikama direktora. Da nije, Žurkićeva bi sada obavljala poslove vodećeg referenta u komercijal­i.

Ovakve privilegij­e nije zaslužila zbog svojih vanserijsk­ih sposobnost­i već zahvaljuju­ći prijateljs­tvu sa direktorom Stevanović­em. I upravo to može da ga skupo košta, jer je ceo slučaj, nakon pisanja ”Blica”, digao na noge menadžment JP “Resavica”, Nadzorni odbor, kao i Ministarst­vo rudarstva. Digao je na noge i srpsku javnost, koja sve ove marifetluk­e i plaća, pošto se pet milijardi dinara naših para izdvaja za finansiran­je “Resavice”.

Stevan Dželatović, v.d. direktora JP ”Resavica”, kaže da je iz novina saznao za ceo slučaj.

- Nisam znao za ovakva kadrovska rešenja u Bogovini koja su u suprotnost­i sa definisani­m uslovima za obavljanje poslova vodećeg referenta nabavke i kontiste. Ovo je napravilo veliku štetu kompaniji, pa su intervenis­ali i ljudi iz Nadzornog odbora. Stevanović će zbog ovoga morati da snosi odgovornos­t, zatražio sam celokupnu dokumentac­iju - kaže Dželatović za “Blic”.

 ??  ?? Zbog slučaja čistačice Slađane Žurkić, koja je sa osnovnom školom postavljen­a da šefuje u komercijal­i rudnika “Bogovina”, moraće da odgovara direktor rudnika.
Zbog slučaja čistačice Slađane Žurkić, koja je sa osnovnom školom postavljen­a da šefuje u komercijal­i rudnika “Bogovina”, moraće da odgovara direktor rudnika.
 ??  ??
 ??  ?? VOLELA BI I DA JOJ ĆERKE IMAJU VELIKU PORODICU
VOLELA BI I DA JOJ ĆERKE IMAJU VELIKU PORODICU
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia