Blic

BAVARCI SPREMILI OSVETU ATLETIKU

BEOGRAD

-

Izabranici Dijega Simeonea su upravo u tom periodu naneli mnogo bola timu iz Minhena, što im na “Alijanc areni” nisu zaboravili. Ostavili su Bavarce bez finala Lige šampiona prošle sezone i prvog mesta u grupi D elitnog takmičenja ove. Malo li je? Posebno je Bavarcima bilo teško minule godine, kada su zbog primljenog gola u gostima ostali bez mogućnosti da se bore za trofej.

Zbog toga večerašnji duel Bajerna i Atletika ne može da bude samo običan meč. Pobeda izabranici­ma Karla Ančelotija ne bi donela prvo mesto u grupi, ali bi njome dobili satisfakci­ju za neuspehe u prošlosti. Bez obzira što Bavarci imaju šest bodova manje od “jorgandžij­a” i ne mogu da ih stignu na tabeli, Nemci bi teško podneli još jedan poraz.

- Nismo ostvarili ono čemu smo se nadali na početku takmičenja, pa zbog toga protiv Atletika moramo da pružimo dobru partiju. Protiv Madriđana je uvek bitan meč i trijumfom bismo nastavili da gradimo samopouzda­nje rekao je trener Bajerna Karlo Ančeloti.

Na večerašnji­m mečevima takmičarsk­og naboja ima samo u grupi B, gde se još ne zna ko će proći u eliminacio­nu fazu. Za dva mesta se bore tri ekipe, a Napoli i Benfika, koji u međusobnom duelu odlučuju ko će dalje, imaju bod više od Bešiktaša.

U preostale dve grupe se postavlja pitanje ko će sa prvog mesta otići u osminu finala. PSŽ u grupi A, kao i Barselona u grupi C, u boljoj su poziciji od konkurenat­a, te će ako pobede večerašnje rivale kao povlašćeni čekati rivale na žrebu. Njihov kiks s nestrpljen­jem čekaju Arsenal i Mančester siti.

 ??  ?? FEJSA I MAKSIMOVIĆ ZA PROLAZ
FEJSA I MAKSIMOVIĆ ZA PROLAZ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia