Blic

NAĐEN VLASNIK PSA KOJI JE NAPAO DECU

Komunalna policija pronašla je vlasnika psa koji je u sredu u školskom dvorištu povredio troje dece.

-

Kako „Blic“saznaje, reč je o Šapčaninu D. T. protiv kojeg je komunalna policija podnela prekršajni nalog zbog izlaska psa bez nadzora vlasnika, za šta je zaprećena kazna 5.000 dinara.

Prekršajni nalog je prosleđen Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu, koje će ceniti da li ima elemenata krivičnog dela, a podatke o vlasniku psa komunalna policija je prosledila i porodicama povređene dece ukoliko oni budu hteli da podnesu privatnu tužbu.

Američki staford terijer koji je u sredu povredio troje učenika u školskom dvorištu OŠ „Jevrem Obrenović“u Šapcu nije pozitivan na besnilo, saznaje „Blic“. Nakon što je odveden iz školske svlačionic­e, komunalna služba ga je privremeno smestila u azil, gde je pregledan. Psa su potom premestili u Veterinars­ku stanicu, gde se nalazi na posmatranj­u. Prema prvim izveštajim­a veterinara, staford terijer nema besnilo.

Podsećamo, u sredu pre početka popodnevne nastave kroz ulaznu kapiju školskog dvorišta uleteo je razjaren pas, nasrnuvši na decu uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Kako su nam u školi rekli, sve se odigralo munjevito i učiteljice koje su bile prisutne jedva su uspevale da zaštite mališane. Pas je u trku, u prepunom dvorištu dece, ujeo za butinu devojčicu T. R. (8), dečak S. Ž. (7) imao je ogrebotinu na usni i licu, dok se osmogodišn­jak P. A. povredio pri padu. Deca su zbrinuta u šabačkoj Opštoj bolnici i ubrzo su otpuštena na kućno lečenje.

Kako „Blic“saznaje, roditelji povređene dece su i dalje prilično uplašeni i uznemireni.

 ??  ?? DVORIŠTE: Snimak sa sigurnosne kamere pokazuje trenutak napada psa
DVORIŠTE: Snimak sa sigurnosne kamere pokazuje trenutak napada psa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia