Blic

OBOŽAVAM DA IGRAM GRUBIJANE

BEOGRAD Kršni Crnogorac sa danskim pasošem proslavio se u filmu „U Kini jedu pse“, u kome se specijaliz­ovao za uloge opasnih tipova.

- TATJANA ČANAK

A Slavka Labovića sada gledamo i kao mafijaša u seriji „Ubice mog oca“. Zahvaljuju­ći poslu izbacivača iz najvećih diskoteka po Kopenhagen­u, stigao je na prvi kasting, a od tada je sve već poznato. Slavku Laboviću korpulentn­a građa ne dozvoljava previše dvoumljenj­a kada su uloge u pitanju, ali njemu nije dosadilo da igra mafijaše i grube tipove, naprotiv, uživa u tome. Na pitanja “Blica” odgovarao je sa Kariba, gde uživa i odmara se.

- Serija “Ubice mog oca” prati najviše svetske standarde i poseduje sve relevantne “ingrediens­e” pa može da zadovolji, oduševi i zaintrigir­a čak i “okorele” i “razmaže- ne” gledaoce i pratioce i domaćih i stranih TV serija. Kratko rečeno svetska a naša - kaže Slavko i dodaje da je nekoliko danskih krimi TV serija već prikazano i kod nas i da je siguran da naši gledaoci prepoznaju određene sličnosti u stilu.

- Baš zato mislim da je dobra ideja da mi, to jest RTS, preko mene ili sami, Dancima i Skandinavc­ima ponudimo da emituju “Ubice mog oca” - predlaže Slavko,

a na pitanje da li radnja serije ima sličnosti sa aktuelnim stanjem u Srbiji, kaže:

- Da. Radnja je veoma relevantna za aktuelno stanje u našoj državi i upravo zbog toga je dobro da se to prikaže i obelodani. Ne kao reklama za taj “fenomen”, već kao opomena i upozorenje protiv njega. Mislim i da će sigurno imati određeni efekat. Serija je dobro napisana i osmišljena, iza nje stoji jedna jako dobra, ozbiljna i profesiona­lna produkcija - kaže Slavko. A ovako priča o saradnji sa srpskim glumcima:

- Imao sam čast da glumim sa Žikom Todoroviće­m i Vukom Kostićem u “Apsolutnih sto”, sa Nikolom Rakočeviće­m u “The Travelator”, sa Draganom Bjelogrlić­em u seriji “Folk”... Ipak, najveća mi je želja da upoznam i da eventualno radim sa Emirom Kusturicom jer prema njemu gajim veliko poštovanje - kaže Slavko i dodaje da su mu na setu serije “Ubice mog oca” najviše pomoglo dvoje glumaca.

- Sa Vukom Kostićem se dobro znam, još od kada smo radili “Apsolutnih sto”. On je moj prijatelj i puno mi je značilo njegovo savetovanj­e. Pomogao mi je da uvežbam replike. Sa Mirom Karanović sam imao dobru saradnju. Imala je par sugestija, manje korekcije scenarija i tu je pokazala svoje veliko glumačko iskustvo i znanje - kaže Slavko. A da li mu je dosadilo da igra grubijane?

- Naravno da nije! Uveren sam da još posedujem puno energije i potencijal­a za puno žestokih i upečatljiv­ih scena i uloga. Što ne znači da nemam kapacitet i želju za drugačijim ulogama objašnjava Slavko, koji se u Danskoj, u kojoj živi od pete godine, danas bavi raznim poslovima.

- Pored reklamiran­ja nekih proizvoda, sarađujem s poljskom firmom koja dovodi radnike iz Poljske u Dansku. A u jednoj opštini Kopenhagen­a radim kao osoba od poverenja u njihovom Centru za socijalni

rad.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia