Blic

Del Arno Band slavi 30 godina koncertom u Beogradu

BEOGRAD

- D. I.

Nakon što je izdao novi album na kom je obradio najveće hitove rokenrol scene i evergrin pesme narodne muzike u jednom potpuno novom aranžmanu, pevač i kantautor Željko Joksimović pobrao je i brojne kritike, ali i prozivke. Pored grupe „Van Gogh“, Saše Lošića iz „Plavog orkestra“, Tozovca, Arsena Dedića, Jasne Zlokić, Tome Zdravković­a i drugih, na listi onih koji su mu dali odobrenje za prepev pesama našao se i Srđan Gojković Gile iz grupe “Električni orgazam”.

- Željko me zvao na koncert, ali sam imao neki intervju o Bobu Dilanu na Radio Beogradu, tako da nisam mogao da odem, ali otišao bih da sam bio slobodan. Nikad se ranije nismo sreli ni upoznali pošto se bavimo različitim vrstama muzike. Kada me je zvao, prvo mi je bilo čudno da me zove, a onda mi je objasnio da ima plan sa Big bendom da napravi nešto i kada mi je to pustio, bilo mi je zanimljivo i dao sam mu dozvolu da to uradi. Onda su se svi osetili pozvani da brane “Ja sam težak kao konj”, što je bilo jako interesant­no. Bilo mi je jasno da će se nekim ljudima dopasti, a nekima neće, ali nisam očekivao da će to postati glavna tema na društvenim mrežama i po medijima. Meni je to bilo slatko, tako da sam mu ja dao odobrenje da to uradi - rekao je za “Blic” frontmen “Orgazma”.

Najpoznati­ji rege bend na Balkanu „Del Arno Band“proslavlja svojih prvih 30 godina rada objavljiva­njem boks set izdanja i velikim koncertom u Domu omladine 24. decembra. Objavljiva­nje singla „Ljut sam“u oktobru bilo je najava za centralnu proslavu velikog jubileja.

Za tu priliku „Del Arno Band“priprema i poseban program. Joksimović je pomenuti album nazvao “Dva sveta”, a ideja je bila da spoji ova dva nepomirlji­va muzička pravca u jedan, i sve to uradio je u džez aranžmanu. Dok su jedni oduševljen­i, drugi ovo smatraju prevelikim zalogajem za Joksimović­a. Neki čak o ovom njegovom albumu govore kao o najvećem promašaju. Jedan od onih koji su se oštro usprotivil­i načinu na koji je Željko sproveo svoju ideju u delo je i slavni kompozitor i pijanista Vasil Hadžimanov, koji je na društvenim mrežama ovako prokomenta­risao Željkov projekat:

- Kakav rigoleto! Što mu dadoste da vam obrađuje pesme, bre? – napisao je u jednom od statusa ovaj muzičar, obrativši se svim onim izvođačima čije je pesme Joksimović obradio.

 ??  ?? REGE MAJSTORI: „Del Arno Band“na jednom od nastupa
REGE MAJSTORI: „Del Arno Band“na jednom od nastupa
 ??  ?? HVALA KOLEGAMA NA PODRŠCI
HVALA KOLEGAMA NA PODRŠCI
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia