Blic

Dortmund najefikasn­iji svih vremena

BEOGRAD Poslednje kolo Lige šampiona obeležio je meč Real - Dortmund (2:2). Obe ekipe iz grupe F prošle su u osminu finala, „kraljevići“nisu uspeli kao prvoplasir­ani, a srušena su dva velika rekorda.

- VELJKO IVANOVIĆ BORUSIJA JE ISPISALA STRANICE ISTORIJE LIGE ŠAMPIONA ZABELEŽIVŠ­I PROSEK OD 3,5 GOLOVA PO MEČU

Borusija je ispisala stranice istorije LŠ pošto je postala najefikasn­iji tim u grupnoj fazi, otkako se to takmičenje igra. „Milioneri“su u šest utakmica postigli čak 21 gol, što je 3,5 po meču. Strateg Dortmunda, Tomas Tuhel i u drugoj godini šefovanja u Borusiji, preživljav­a duele „od nemila, do nedraga“. - Utakmice koje igramo su nešto posebno ali zastrašuju­će! Tako je bilo i protiv Reala. Radili smo prilično dobro u početku. Posle toga, bilo je mnogo grešaka. Na kraju je to bio srećan ishod za nas - poručio je Tuhel. Branilac trofeja šampiona Evrope imao je dva gola prednosti, zahvaljuju­ći dvostrukom strelcu Karimu Benzemi. Ali, sreću im je pokvario Pjer Emerik Obamejang, kao i Marko Rojs, koji je tri minuta pre kraja šokirao Ronalda i družinu, za 2:2.

- Bilo je veoma važno i pravi je podvig ustati dva puta posle Realovih golova - istakao je junak Borusije Marko Rojs.

Zinedin Zidan besneo je zbog toga što je njegova ekipa ispustila prvo mesto grupe F.

- Kada pogledam kako smo odigrali drugo poluvreme - moram da budem ljut. Imali smo sve u svojim rukama, ali sada ne vredi žaliti. Borusija je jak tim, zagorčala nam je život, ali moramo da gledamo napred. Ovo je verovatno pravedno stanje grupe - sumirao je Zidan.

Sevilja, koja je u poslednje tri godine bila redovan učesnik ali i osvajač Lige Evrope, iz grupe H nastavlja u Ligi šampiona, kao i prvoplasir­ani Juventus. Među najzaslužn­ijima za taj uspeh jeste harizmatič­ni trener „berbera“Horhe Sampaoli. - Morali smo ranije da se kvalifikuj­emo u narednu fazu, ali i ovako smo potvrdili kvalitet. Naš cilj nije samo osmina finala, već da odemo što dalje. Ne opterećuje­m se koga ćemo dobiti. Moj tim je kreiran da igra sa najboljima - podvukao je Sampaoli.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia