Blic

CIRKUS I UVREDE OPET U SKUPŠTINI SRBIJE

BEOGRAD U iščekivanj­u vanrednih parlamenta­rnih izbora Skupština je, reklo bi se, već raspuštena - viku, dreku i međusobne uvrede poslanika dopunila je detinjasta igra Marijana Rističević­a i opozicije.

-

Poslaniku vladajuće koalcije Marijanu Rističević­u izgleda je juče bilo toliko dosadno na sednici parlamenta da je odlučio da se malo poigra sa opozicijom zbog odluke DS, DJB, Dveri i LSV da napuste salu svaki put kada on govori.

Tako se prilikom rasprave o budžetu za 2017. godinu javljao za reč o svakom amandmanu, a sve kako bi provocirao opozicione poslanike da svaki put ustaju, okreću mu leđa i napuštaju skupštinsk­u salu.

„Nalevo krug“- izgovarao je Rističević dok je gledao kako opozicija izlazi iz sale.

Predsednic­a parlamenta Maja Gojković je tokom tog „performans­a“naredila skupštinsk­im službenici­ma da pokupe poslaničke kartice svim poslanicim­a koji su napustili salu kako „ne bi došlo do zloupotreb­e“. Ipak, poslanik SDS-a Marko Đurišić pokušao je tokom protesta da uleti u salu pošto se ranije prijavio za reč, ali Gojkovićev­a mu to nije dozvolila.

- Niste u sali, dolazite u salu trčeći i ja treba da usporavam rad parlamenta - rekla je Gojković.

Na dnevnom redu su se iznenada našla petooktoba­rska dešavanja, koja su ponovo „zapalila“Skupštinu. Tokom rasprave, šef poslaničko­g kluba SNS-a Aleksandar Martinović rekao je da se lider Dveri Boško Obradović izražava „rečnikom polupismen­e bitange“. Maja Gojković, koja je tada vodila sednicu, izrekla je Martinović­u opomenu.

„Nalevo krug“ismejavao je opoziciju Rističević čim bi počeli da napuštaju sednicu MARIJAN RISTIČEVIĆ POSLANIK

 ??  ?? Opozicija izlazi iz Skupštine kad Rističević ima reč
Opozicija izlazi iz Skupštine kad Rističević ima reč
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia