Blic

Razneo je sačmom naočigled unučića

KRALJEVO Trostruki ubica Živorad Radičević ubio je svoju prvu komšinicu Goricu Stevanović (64) naočigled njeno dvoje unučića, koji su mlađi od šest godina.

- NENAD BOŽOVIĆ

Radičević je u svom krvavom pohodu u selu Ratina kod Kraljeva, nakon rasprave o đubrivu, pucajući iz lovačke puške napunjene sačmom za krupnu divljač, preksinoć ubio Goricu i njenog supruga Zorana Stevanović­a (67), zatim Miloja Kostovića (52) i ranio Živana Čurlića (36), nakon čega je i sebi presudio na grobu svojih roditelja.

Kako „Blic“saznaje, Radičević (61) je u svom krvavom pohodu prvo ušao u kuću Stevanović­a, gde je zatekao Goricu (64) kako čuva dvoje unučića.

- Nemam reči kojima bih opisao taj monstruozn­i zločin. Da neko počini takvo ubistvo. Gorica je čuvala dečicu i on ju je ubio. Bukvalno ju je razneo sačmom. Iskidao. Toliko je bilo krvi i delova tela po sobi da smo celu noć čistili. I to je uradio ne obazirući se na dečicu rekao nam je sa nevericom i suzama u očima jedan od rođaka ubijenih Stevanović­a.

Nakon toga, Radičević se uputio u polje gde su razbacival­i stajsko đubrivo Zoran Stevanović (67) i njegov brat od strica Miloje Kostović (52).

Kako saznajemo, ubica je do polja došao na svojoj frezi. Stao pored njih, izvadio lovačku pušku i upucao ih. Zatim se pešice uputio ka svojoj kući, gde ga je video sin Dragan.

- Video sam oca sa puškom. Pitao sam ga šta ćeš s njom, jer nisam imao pojma da je pre toga pucao. Rekao je da se sklonim. Pokušao sam da mu je uzmem, ali on se otrgao, seo u kola i odvezao. Primetio sam da nešto nije u redu, i pozvao sam odmah policiju. Kasnije sam čuo šta je uradio i da se ubio na seoskom groblju rekao je Dragan Radičević za „Blic“.

Živorad se, pre nego što je izvršio samoubistv­o na grobu svojih roditelja, odvezao i kod porodice Čurlić, tražeći Blagoja, još jednog rođaka Stevanović­a.

Međutim, tamo je zatekao njegovog sina Živana, u kojeg je pucao iz auta, i potom pobegao ka seoskom groblju.

U kući porodice ubijenih supružnika Zorana i Gorice - samo tišina.

U kući do njih, u kojoj živi jedan od sinova, od tuge i bola niko nije mogao ni da stoji na nogama.

- Ne mogu ništa. Reč jednu nisam u stanju da izustim. Moja majka je čuvala decu mog brata Vladimira, a ovaj, ubica, ne mogu ime da mu izgovorim, ušao je dnevnu sobu i pred njima je ubio. Kako takav monstrum može uopšte da postoji - kratko nam je rekao Momir Stevanović, jedan od dvojice sinova Stevanović­a.

Rođaci i prijatelji ubijenog Kostovića ne mogu da veruju da je jedan takav domaćin ubijen.

- Velika tuga za porodicu. Miloje je nastradao samo što je otišao da pomogne bratu Zoranu. On nije ni znao šta se dešavalo između njih dvojice. Postao je kolateraln­a šteta - kaže jedan od rođaka ubijenog Miloja.

Po završetku obdukcije, znaće se sa koliko hitaca je Živorad usmrtio koga od njih.

 ??  ?? KRVAVI PIR: ŽIVORAD RADIČEVIĆ (61)
KRVAVI PIR: ŽIVORAD RADIČEVIĆ (61)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia