Blic

Ubica zahtevao: “Raskinite ili će biti krvi“

KRUŠEVAC Policija još uvek traga za Miodragom K., koji je, kako se sumnja, ubio Gordanu Josifović (44), a i dalje nema ni traga od njenog dečka Miluna K.

- S. MILENKOVIĆ - B. JANAČKOVIĆ

Obdukcija je pokazala da je žena čije je telo pronađeno 6. decembra oko 13 časova u ataru sela Bradarac kod Aleksinca ubijena iz vatrenog oružja, potvrdio je za „Blic“portparol Višeg javnog tužilaštva u Nišu Vladimir Stanojević, ne navodeći identitet žrtve.

Kako je naš list pisao, u pitanju je Gordana Josifović (44) iz Kruševca, koju je zajedno sa partnerom Milunom K., po rečima njenih kolega iz tehničkog pregleda „Sara“u Kruševcu, uz pretnju pištoljem oteo bivši momak Miodrag K., sa kojim je bila u vezi više od 10 godina.

Beživotno telo Josifoviće­ve našao je poljoprivr­ednik iz Mozgova N. P. kada je pošao da ore njivu, nakon čega su alarmirani policija i Žandarmeri­ja.

Potraga za automobilo­m marke „golf karavan“u kojem su se, kako se pretpostav­lja, nalazili Milun i Miodrag traje već treći dan, ali se o njima još uvek ne zna ništa. Džipovi Žandarmeri­je patroliraj­u u okolini Aleksinca, pretražuje se obala Morave, priobalje Bovanskog jezera, skrivena i zabita mesta, ali zasad bez rezultata.

Goran Đorđević, brat pokojne Gordane, nije mogao da nam kaže kada će ona biti sahranjena.

- Još uvek čekamo da se završi procedura i da nam dozvole da preuzmemo telo. Tek nakon toga odredićemo termin i mesto sahrane. Roditelji su u šoku, tako da moram da brinem i o njima - kratko nam je kazao u telefonsko­m razgovoru Đorđević.

Miodrag K. je Gordanu i njenog novog momka kidnapovao u ponedeljak, tačno u 16.22 ispred tehničkog pregleda gde je ona radila. Danima je nagoveštav­ao da je spreman da ubije svoju bivšu partnerku ukoliko mu se ne vrati.

- Goca i Miško su bili zajedno skoro deset godina, a onda je ona pre četiri meseca odlučila da okonča vezu. On ju je molio, pretio, slao poruke, a kada je ušla u vezu sa Milunom, prosto je pobesneo. Pre dve nedelje, dok su sedeli u kafani, upao je i seo za njihov sto. Dao im je uslov da okončaju vezu u roku od dva dana ili će se, kako je rekao, „dogoditi tragedija“- pričaju Gocine prijatelji­ce kojima se poveravala.

U kafani u centru Kru-

ševca, u koju su Gordana i Miodrag izlazili dok su bili u vezi, kažu da su iznenađeni razvojem događaja i tragičnim ishodom.

- Dok su bili zajedno, skoro svakog dana su dolazili u kafanu na ručak. Od kada su raskinuli, videlo se da Miško kopni. Često bi bio sam za stolom, zadubljen u svoje misli, ali niko nije očekivao da će da je ubije - objašnjava­ju u kafani.

Gordana Josifović je imala turbulenta­n život. Mlada se udala i rodila sina koji je prošle godine imao operaciju kičme. Često je menjala poslove. Radila je u kozmetičko­m salonu, a potom prešla na prodaju osiguranja i registraci­ju vozila. Kolege i poznanici kažu da je bila dobar i vredan radnik.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia