Blic

Hteo da pobegne sa taocem na Kosovo

MIODRAG KARALIĆ (54) PRIZNAO UBISTVO BIVŠE DEVOJKE GORDANE JOSIFOVIĆ BEOGRAD Miodragu Karaliću (54) iz Kruševca, koji se sumnjiči za ubistvo Gordane Josifović (44) iz Kruševca i otmicu Miluna Kostića (52) iz sela Lazarevac kod Kruševca, određen je pritvor

- S. MILENKOVIĆ - I. ANĐELKOVIĆ TUŽILAC TRAŽIO DA SE I MILUNU KOSTIĆU ODUZME PASOŠ ZBOG NEJASNOĆA, ALI SUD NIJE DOZVOLIO

Kako “Blic” saznaje, Karalić je priznao oba krivična dela koja mu se stavljaju na teret i predao pištolj kojim je ubio bivšu devojku Gordanu.

Karalić je Josifoviće­vu i Kostića kidnapovao u ponedeljak ispred tehničkog pregleda “Sara” u Kruševcu u kojem je Gordana radila. Njeno telo je u utorak pre podne pronađeno u ataru sela Bradarac kod Aleksinca.

- Karalić je u svoju bivšu partnerku prvi put pucao neposredno nakon što su izašli iz Kruševca. Tada je samo ranjena. U polju u blizini sela Bradarac, teško povređenu Gordanu izvukao je iz auta i ispalio joj još dva hica u glavu. Leš je ostavio u šipragu pored poljskog puta. Kostića je naterao da ga vozi i da mu bude kao neka vrsta osiguranja - priča sagovornik blizak istrazi.

Karalić je poreklom iz Prištine, odakle je 1999. došao u Kruševac pa je njegova prva ideja bila da pobegne na Kosovo gde još uvek ima dosta poznanika i dobre kontakte. Međutim, sve pravce ka Kosovu niška, kruševačka i prokupačka policija su blokirale tako da je morao da smisli novi plan za bekstvo.

- Krenuo je ka Beogradu jer je računao da u velikom gradu i gužvi može lakše da se sakrije. Birali su sporedne puteve i vozili uglavnom noću, dok su danju odmarali na poljskim putevima. Od Kostića je odmah nakon kidnapovan­ja uzeo mobilni telefon i isključio ga. Dok se odmarao, Miluna je zatvarao

u gepek automobila - dodaje naš izvor. Motiv Kostićevog krvavog pira bila je ljubomora i Gordanina nova veza. Sam Kostić, njen aktuelni partner, juče je saslušan takođe od strane tužioca, nakon čega je pušten kući.

Njegova uloga u celoj priči, po svemu sudeći, ostala je nejasna policiji i tužilaštvu. On se, naime, ne seća svih detalja oko otmice, ubistva i ostalog, a u trenutku hapšenja u petak sedeo je pored ubice na suvozačevo­m mestu.

Više tužilaštvo u Nišu, naime, za Kostića je predložilo juče meru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanja putnih isprava, s obzirom na to da živi u Austriji, ali je Viši sud to odbio.

- Za to nema zakonskih osnova i Milun Kostić je pušten, dok je Miodragu Karaliću određen pritvor od 30 dana - kaže Iva Popović, portparol Višeg suda.„

 ??  ??
 ??  ?? SPASAO SE: Milun Kostić
SPASAO SE: Milun Kostić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia