Blic

IZBORI? RAZMIŠLJAM DA SE KANDIDUJEM

Intenzivno razmišljam i razmatram kandidatur­u za predsednik­a Srbije, kaže Vuk Jeremić, predsednik Centra za međunarodn­u saradnju i održivi razvoj.

-

Jeremić je, gostujući na N1, rekao da kada bi se kandidovao bila bi to najvažnija odluka u karijeri.

- Prilazim ozbiljno tome i ne zatrčavam se. Teško se živi, narod je nezadovolj­an i to se ne može rešiti preko noći. Zato je od pitanja ko će se kandidovat­i bitnije koja će rešenja ponuditi - rekao je Jeremić.

On je rekao da se u Srbiji stvara atmosfera da za sve morate da dobijete dozvolu jednog čoveka.

- To je pogubno za razvoj demokratij­e, ekonomije i društva u celini. Nikada nisam tražio podršku za predsednič­ku kanidaturu od Aleksandra Vučića i ako je budem tražio, to ću tražiti isključivo od građana Srbije - kaže Jeremić.

Upitan o Vučićevim kritikama na njegov račun, Jeremić je ocenio da je to bila “bujica uvreda i omalovažav­anja”.

- Sigurno neću da odgovaram na isti način jer smo mi vrlo različiti ljudi, drugačijeg mentalnog sklopa i drugačijeg sistema vrednosti - naglasio je Jeremić.

On pozorava da verbalna agresija vodi u daleko opasnije stvari.

- Mi smo prve takve oblike već imali, u Savamali na prvom mestu - precizirao je Jeremić.

Jeremić kaže da su dvojica inspektora policije došli u njegov stan da mu uruče poziv na razgovor povodom smrti dvojice gardista iz 2004.

- Da sam se našao u stanu, odveli bi me. Čekali su me u stanu dok nije došao moj advokat, obavili telefonski razgovor i onda odlučili da odu - objašnjava Jeremić.

Govoreći o iskazu koji je dao u policiji, kaže da je odgovorio na sva pitanja i da je to trajalo petnaestak minuta.

- Posle toga su se pojavile zlonamerne interpreta­cije, čak su i visoki državni funkcioner­i komentaris­ali - rekao je Jeremić.

On smatra da je neprimeren­o o istrazi pogibije dvojice gardista raspravlja­ti u medijima.

- To treba da rade oni kojima je to posao. Zašto se to dešava nakon 12 godina, zašto se to dešava četiri godine nakon što je Vučić došao na vlast? - pita Jeremić.

Potpredsed­nik GO SNS Milenko Jovanov pozvao je Jeremića da kaže istinu o ubijenim gardistima koja mu je, tvrdi, dobro poznata, i njegovo javno istupanje kritikovao zbog „ogromne količine agresije, nadmenosti i bahatosti“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia