Blic

Partizan je moj najbolji izbor u životu

BEOGRAD Pamtiću meč protiv Čukaričkog celog života jer sam postao rekorder. Nisam mislio da mogu da dam gol za 10 sekundi, ali, eto, ostvario sam i to, poručio je za “Blic” napadač Partizana.

- MILAN ZARIĆ ĐURĐEVIĆ JE U SVIM TAKMIČENJI­MA U JESENJOJ POLUSEZONI NA 20 MEČEVA DAO 17 GOLOVA

Uroš Đurđević je postao strelac najbržeg gola u Superligi. Njemu je samo 10 sekundi bilo potrebno da zatrese mrežu “brđana” u pobedi crno-belih (3:1), čime je za sekundu nadmašio Borka Veselinovi­ća. - Za taj podatak sam saznao neposredno po ulasku u svlačionic­u. Bio sam presrećan jer sam došao do rekorda - istakao je Đurđević. Pored tog brzinskog pogotka mladi napadač je do kraja meča dao još dva gola. Ove polusezone je u svim takmičenji­ma na 20 mečeva postigao 17 golova. Nema sumnje, prelazak u Partizan je za njega bio pun pogodak.

- Kao i uvek, verovao sam u sebe i prelaskom u Partizan napravio sam pravi potez. Igram u kontinuite­tu, što mi najviše znači. Samim tim su došle dobre partije i golovi. Iako sam mlad igrač, imam iza sebe iskustvo igranja u holandskoj ligi i u Seriji A. Povratak u srpski fudbal i dolazak u Partizan nije korak unazad u mojoj karijeri, to je moj najbolji izbor. Cenim podršku navijača, koji su prepoznali moj trud i to što ginem za svaku loptu - jasan je Đurđević.

Napadač je sa tri gola na Banovom brdu stigao do devet prvenstven­ih pogodaka i drugog mesta na listi strelaca iza Leonarda. Po lepoti se ističe treći pogodak, kada je Đurđević “ubio pauka” u mreži “brđana”.

- Gol protiv Čukaričkog možda nije najlepši u mojoj karijeri, ali je među dva ili tri. Dobra igra ekipe je u prvi plan izbacila Leonarda i mene, no to i nije toliko bitno. Nije mi primarni cilj da na kraju sezone budem najbolji strelac lige, već da Partizan bude šampion. Mnogo su mi značili golovi protiv “brđana”, pa sam na kraju uzeo loptu i dao je ocu i bratu da je ponesu kući. Dobitna kombinacij­a za Partizan je svakako bio dolazak Uroša Đurđevića u Humsku. Od kada je napadač u startnoj postavi crnobeli ne znaju za poraz.

- Sjajan je to podatak. Od kada sam došao u klub upisali smo 14 pobeda i samo dva remija. U četvrtak imamo još meč protiv Spartaka kako bismo ovaj deo sezone zaokružili na pravi način!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia