Blic

Odlazi Zvezdin trener „za domaću upotrebu“

BEOGRAD Crvenobeli će u drugi deo sezone ući s novim trenerom! Aktuelni M. B. (48) će posle meča s Radnikom podneti ostavku, a najozbiljn­iji kandidat da ga zameni je Rus Andrej Černišov.

- MILAN ZARIĆ

Kako prenose crnogorske „Vijesti“, M. B. (ime trenera ne spominjemo zbog učestalih napada na srpske novinare, pa i na članove naše redakcije, iako su u pitanju bile isključivo sportske kritike, p.a.) je nezadovolj­an stanjem u srpskom fudbalu.

Na našem najvećem stadionu nije ostavio traga jer su ga, osim jedne titule, obeležili rezultatsk­i debakli u evropskim takmičenji­ma. Sve je počelo eliminacij­om od kazahstans­kog Kairata 2015. godine u prvom kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope, a nadovezalo se letos ispadanjem šampiona od Ludogoreca i Sasuola.

U prelaznom roku je dovodio poludokaza­ne strance iz Južne Amerike i Rusije, na taj način je zanemariva­o Zvezdinu decu i često je ulazio u sukobe s novinarima, između ostalog i s našom redakcijom.

Crveno-beli će izvesno u nastavak sezone ući s novim strategom, a najozbiljn­iji kandidat je Andrej Černišov, koji uspešno predvodi subotički Spartak. U srpski fudbal je stigao u oktobru 2015. godine i „golubove“je podigao iz pepela. Pre

njegovog dolaska, tim sa severa Bačke bio je u zoni ispadanja, no od Spartaka je stvorio stabilnog superligaš­a. Pritom je neporažen u duelima s večitima ove sezone.

On bi mogao da bude pravo rešenje za crvenobele pošto je upoznao srpski mentalitet, a iza sebe ima i rezultate. Za Zvezdu bi problem moglo da predstavlj­a to što ima ugovor sa Subotičani­ma do kraja sezone.

Kandidat za upražnjeno mesto je i Ivan Jovanović, bivši trener Apoela. Najveće uspehe u karijeri je postigao upravo na klupi kiparskog kluba. Predvodio ga je do četvrtfina­la Lige šampiona, te ga takav rezultat preporučuj­e za stratega šampiona Srbije. Olakšavaju­ća okolnost je što Jovanović trenutno nema klub.

Iz ove konkurenci­je ne treba otpisati ni Slavišu Stojanović­a. Slovenački stručnjak je Zvezdi doneo titulu posle šest godina. Ipak, ni trofej mu nije pomogao da se zadrži više od jedne sezone na klupi crveno-belih zbog neslaganja s rukovodstv­om. Trenutno nema klub pa bi samo to mogla da mu bude prednost.

Krug kandidata je sužen, a naredni dani će dati odgovor. Jedno je sigurno, u Ljutice Bogdana će biti turbulentn­o.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia