Blic

SIGURNI SU SAMO SMRT I MEČ BAJERN-ARSENAL

BEOGRAD Najveći tragičari žreba su opet "tobdžije", koji su za rivala dobili Bajern, derbi kola igraće PSŽ i Barselona, a najbolje su prošli Dortmund, Juve i Atletiko.

-

Jedine dve sigurne stvari na svetu su smrt i susret Bajerna i Arsenala u osmini finala Lige šampiona! I ovaj žreb je bio spektaktak­ularan, a glavni utisak je da svi mogu biti zadovoljni osim Napolija, Barse, PSŽa i maleroznog Arsenala. “Tobdžije” su poslednjih šest sezona ispadali u ovoj fazi, a 2005, 2013. i 2014. godine baš od bavarskog giganta. Ukupno, već četvrtu godinu igraju jedni protiv drugih, a skor je 3-1-2 u korist Nemaca.

- Prošli smo grupnu fazu 14. godinu za redom. To je poruka koju šalju Arsenal i Arsen Venger. Navijači kažu da opet nismo imali sreće, ali vreme je da ih pobedimo. Pucaćemo iz svih topova - kaže sekretar Arsenala Dejvid Majls.

I trener Bajerna Karlo Ančeloti očekuje neizvesne utakmice.

- Imam poverenje u ekipu. Arsenal je veoma dobar tim, Vengera izuzetno cenim, ali nadam se prolasku - kazao je Ančeloti.

Derbi će, ipak, odigrati Barselona i PSŽ. Parižani su poslednje četiri sezone zaustavlja­ni u četvrtfina­lu, a dva puta od Barselone, 2013 (2:2, 1:1) i 2015. (1:3 i 0:2).

- Nije lako pobediti PSŽ, ali dobro je što drugi meč igramo na “Nou kampu”. Njihov trener Emeri nas poznaje, ali zna se šta je naš cilj - kaže trener Luis Enrike.

Ipak, pravi spektakl nas očekuje u Napulju. Na “Sao Paolo” stiže Real sa Ronaldom prvi put posle 28 godina! Vezuv već ključa...

- Fudbal se igra zbog ovakvih trenutaka. Ispred nas je veliki izazov. Čekamo Real - poručuje napadač Milik, dok predsednik De Laurentis dodaje:

- Ovo je jedan od najvećih izazova u Napolijevo­j istoriji. Dobro je što smo izvukli Real. Pojačanja su nam proradila, Mertens je sve bolji. Optimista sam - rekao je De Laurentis.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia