Blic

SVE JE BRZO BUKNULO

Dečak (12) koji je osumnjičen da je zapalio beskućnika Dragutina Todorčević­a odlučio je da ispriča šta se dogodilo kobne večeri. Priču o događaju koji je uzbudio srpsku javnost počinje sa pitanjem „Šta će se desiti?“.

- M. Stanić, Z. Čonkaš

- Krenuo sam s dva drugara u šetnju. Išli smo ka železničko­j stanici. Ja sam došao i upalio te novine. Stavio sam ih dole pored dede i onda je sve brzo buknulo - priča dečak.

Na pitanje odakle mu upaljač, uzvraća kontrapita­njem: „A vi nemate upaljač u džepu?“.

Dečakovi roditelji juče nisu bili kod kuće u kojoj u jako lošim uslovima živi najmanje troje dece i još toliko odraslih. Kuća je ograđena improvizov­anom ogradom, a u dvorištu ima nekoliko trošnih objekata. Kako nezvanično saznajemo, dečak i njegova porodica nisu prijavljen­i na toj adresi.

Starija sestra kaže da im dečačić, kada je došao kući, nije rekao da se išta dogodilo, već da su za slučaj saznali kada su prvi put došli inspektori policije.

- Pitali su ga svi da li je upalio čoveka, a on je rekao da nije nego da su tuda samo prošli - priča ona i napominje da se policija drugi put vratila i odvela njenog brata na razgovor, nakon čega je pušten.

Ona kaže da im je majka bolesna i da je na lečenju u bolnici u Sremskoj Kamenici, dok otac dečaka takođe nije bio u kući u kojoj žive jer, kako Silvana kaže, svira na ulici. Ona dodaje i da je dečak još tokom dana otišao od kuće.

- Drugovi su došli po njega, a on je rekao da će se vratiti do 10. Nije on nikoga upalio, deda je bio pijan - priča sestra.

Dečak, kako je rekla, ne ide u školu. Išao je ranije, ali nije mogla da se seti u koju školu.

 ??  ?? NAŠ NOVINAR U RAZGOVORU SA DEČAKOM
NAŠ NOVINAR U RAZGOVORU SA DEČAKOM
 ??  ?? Otac svira na ulici, majka je u bolnici, sestra brine o deci
Otac svira na ulici, majka je u bolnici, sestra brine o deci

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia