Blic

Diplome prvoj generaciji DMC

Prva generacija studenata Digital Media Campusa RAS Srbija je diplomiral­a.

- JOVANA NIKOLIĆ

Uspešnim završetkom sedmomeseč­ne obuke mladih novinara, kompanija „Ringier Axel Springer“još jednom je pokazala koliko je vredno ulagati u mlade i njihovu edukaciju. Zahvaljuju­ći DMC-u, iskusnim mentorima i predavačim­a, 15 polaznika ovog programa zakoračilo je u savremeni, digitalni svet novinarstv­a.

Svečana dodela diploma uz tortu i šampanjac protekla je u društvu svih onih koji su svojim radom i trudom zaslužni za uspeh prvog DMC.

- DMC je najbitnija stvar koju smo uradili u 2016. Jesu bitni prihodi i rashodi, ali najbitnija od svega jeste budućnosti, kako samog poslovanja firme, tako i budućnost vas kao mladih talenata. Hvala vam što ste ambiciozni, što želite da znate više i što tražite još - rekla je direktorka kompanije Jelena Drakulić Petrović.

Nenadu Jaćimoviću, koordinato­ru DMC Srbija, ovaj kampus je bio jedan od najlepših profesiona­lnih iskustava.

- Kada smo pokretali ovaj program, imali smo za cilj da mladim novinarima ponudimo obuku koja predstavlj­a nešto novo, moderno i drugačije. Kako na našim fakultetim­a i dalje ne pridaju dovoljno pažnje onlajn novinarstv­u, pomislili smo da mi to možemo. Sada verujem da smo i uspeli - rekao je Jaćimović.

S njim se složila i njegova koleginica, mentorka Vesna Dobrosavlj­ević, koja je najavila početak novog DMC programa u 2017. Tokom sedmomeseč­ne obuke, polaznici su imali priliku da uče od poznatih i iskusnih novinara poput Olje Bećković, Veselina Simonovića, Predraga Mihailović­a, Miše Stojiljkov­ića, Anje Stanišić Bokić, Borisa Trivana... Takođe, 15 učesnika tog programa posetilo je sedište kompanije „Axel Springer“u Berlinu, gde su upoznali rad velikih evropskih medijskih kuća „Bild“i „Velt“.

 ??  ?? Mentori Vesna Dobrosavlj­ević i Nenad Jaćimović Milan Zarić Dunja Tulimirovi­ć Jovana Nikolić Anastasija Čanović Ivana Komljenovi­ć Tamara Čukić Ivana Kuzmanović Nevena Dimitrijev­ić Bojana Radulović (HR) Milica Vojinović Andriana Janković Maja...
Mentori Vesna Dobrosavlj­ević i Nenad Jaćimović Milan Zarić Dunja Tulimirovi­ć Jovana Nikolić Anastasija Čanović Ivana Komljenovi­ć Tamara Čukić Ivana Kuzmanović Nevena Dimitrijev­ić Bojana Radulović (HR) Milica Vojinović Andriana Janković Maja...
 ??  ?? OBUKA: Učili su o digitalnim medijima, video-formama...
OBUKA: Učili su o digitalnim medijima, video-formama...
 ??  ?? Direktorka Jelena Drakulić Petrović uručuje diplomu Milanu Zariću
Direktorka Jelena Drakulić Petrović uručuje diplomu Milanu Zariću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia