Blic

Mandin brod plovi dalje

BEOGRAD Predstava “Petar Pan”, tokom čijeg izvođenja je Milorad Mandić Manda pre šest meseci umro na sceni, juče je odigrana u njegovu čast u pozorištu “Boško Buha“.

- TATJANA ČANAK

Ipak, deci glumcima prethodno nisu rekli zbog čega se predstava igra baš na jučerašnji dan jer su se oni u trenutku njegove smrti veoma potresli i neutešno plakali, a tako je skoro svaki put kada se priča o njihovom velikom kolegi koji je bio i upravnik pozorišta.

Jedino se glumac Dejan Lutkić, koji je u ulozi Kapetana Kuke zamenio Mandu, na početku predstave kratko obratio publici:

- Danas se igra u spomen Mandi, koji nas je napustio pre šest meseci.

Puna sala pozorišta, dečja graja i smeh vratili su i deci glumcima osmeh na lica, a Mandine kolege su sigurne da je jučerašnje izvođenje baš ono što bi on želeo.

Dramski pisac Igor Bojović, sada v. d. direktora pozorišta “Boško Buha”, kaže da Mandin brod plovi dalje bez obzira na sve oluje koje su ga ljuljale:

- Taj brod nikada neće stići na cilj zato što to znači da bismo ga vezali i zaustavili. Možda će ploviti malo mirnije, a oluje biti još veće, ali ćemo u svakom slučaju ostvariti Mandinu viziju. Renoviraće se pozorište, raditi nove predstave, život ide dalje, ali Manda će uvek biti s nama. On bi bio radostan što smo njegovu predstavu ponovo zaigrali. Mi nastavljam­o jer on sigurno ne bi dozvolio da pozorište stane bilo zbog koga, a naročito kada je on u pitanju.

Glumica Katarina Marković, koja je došla da podrži ovaj dan, ističe da to što su ona i pozorište izgubili sa Mandinim odlaskom ne može da stane ni u jedan život.

- Mi smo delili dupli život, i van scene i na sceni. Uz porodicu, naš gubitak je približno toliko velik. Iako je prošlo šest meseci, bol ne jenjava. Došli smo da podržimo decu koja su smogla snage da na istoj sceni na kojoj je Manda umro ponovo odigraju ovu predstavu - rekla je Katarina za “Blic”.

Počast je odao i Svetislav - Bule Goncić, reditelj Milan Karadžić i drugi glumci.

- Najlepše je kada znate da nešto dobro postoji u čoveku, kada je u duši Petar Pan, pa svojom dobrom voljom i šarmom, kao i dobrim osećanjem za kolege ostaje svima u srcu - rekao je Bule Goncić.

Taj brod nikada neće stići na cilj zato što to znači da bismo ga vezali i zaustavili. Možda će ploviti

mirnije, a oluje biti veće, ali ćemo ostvariti Mandinu viziju, rekao je Igor Bojović

 ??  ?? MANDINE KOLEGE PRVI PUT IZVODE „PETRA PANA“OD NJEGOVE SMRTI
MANDINE KOLEGE PRVI PUT IZVODE „PETRA PANA“OD NJEGOVE SMRTI
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia