Blic

Dragana se borila do kraja

BEOGRAD Posle duge bolesti, juče je u 45. godini preminula novinarka Studija B Dragana Ćosić.

- M. RADOJKOVIĆ, T. ČANAK

Njen život nije bio lak, suočila se sa čak tri operacije tumora, tokom života je ponovo morala da vežba govor, preživela je razvod, a opet je uvek bila nasmejana. U 28. godini, nekoliko nedelja pred venčanje, šarmantnoj voditeljki Studija B otkriven je zloćudni tumor na dojci.

- Nisam očajavala. Samo sam razmišljal­a kakvi će biti venčanica i bend, gde će biti slavlje... Bila sam najmlađi pacijent na onkologiji - rekla je jednom Dragana Ćosić.

Nakon operacije i uspešnog oporavka prošlo je desetak godina. U međuvremen­u je usledio razvod, a potom još jedno teško suočavanje. Prvo je ignorisala bolove u kičmi, a onda je jednog jutra 2009, dok je radila vežbe istezanja, osetila jaku vrtoglavic­u.

Nakon brojnih pregleda, ustanovlje­n je tumor na mozgu i preporučen­a joj je hitna operacija, nakon koje je usledila još jedna i niz hemoterapi­ja.

- Drugi put je, naravno, mnogo teže jer znate gde idete i šta vas čeka. Samo suočavanje nije toliko teško jer ne smete da se predate. Ni u jednom trenutku nisam htela da sedim i plačem - pričala je tada Dragana Ćosić.

Voditeljka se odjednom suočila sa gubitkom kose i poteškoćam­a u govoru. Uz pomoć logopeda i Bebi Dol naučila je kako da diše i govori iz dijafragme, a kratka kovrdžava kosa je postala njen zaštitni znak. Poslu se vratila brzo, za manje od godinu dana. Bila je uporna da ozdravi.

- Smeh je najbolja terapija, nisam bežala ni od društva, niti sam se zatvarala u sebe pričala je Dragana Ćosić.

Ona je istinski teškoće prevazilaz­ila i umela je da živi, da se smeje i, pre svega, da se bori.

- Vodila sam ja i tada računa o sebi, i posle operacije. Ali tako ćelava, pravac u grad, u izlazak. Uuu, i divna stvar, ti pogledi kada uđem jer niko me nije prepoznava­o. Super je bilo! Znam da ima ljudi kojima bi sve to bilo teško. Meni nije - izjavila je u jednom intervjuu za “Blic puls” Dragana Ćosić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia