Blic

Oproštaj uz golove i suze

BEOGRAD Partizan je pobedom nad Spartakom (2:0) u 21. kolu domaćeg šampionata spustio zavesu na superligaš­ku jesen. Dvostruki strelac Leonardo uz suze je pogurao valjak do tri boda.

- VELJKO IVANOVIĆ

Bio je to 15. trijumf u poslednjih 17 mečeva u kojima su crno-beli neporaženi. Upravo je Spartak u Subotici, 20. avgusta, naneo poslednji poraz Partizanu (2:1).

Po izuzetno hladnom vremenu, i pred sablasno praznim tribinama, igrači oba tima nisu briljirali. Ceo meč se može sažeti u pet reči - od očaja do stidljivog sjaja. To naročito važi za crno-bele.

- Utakmica nije bila spektakula­rna. Partizan je pobedio, i to je najvažnije - poručio je Marko Nikolić, trener „parnog valjka“.

Prvo poluvreme bilo je za zaborav. Gosti su dobro stajali na terenu, a domaći su igrali gotovo na nivou srpskoliga­ša. Malobrojni promrzli gledaoci gotovo ništa konkretno nisu uspeli da vide u prvih 45 minuta.

Sve to kao da je iznerviral­o Leonarda, koji je u drugom poluvremen­u otklonio sve dileme. Nije ni Brazilac briljirao, ali, eto, uspeo je još jednom da dominira i učvrsti se na listi strelaca Superlige sa 12 pogodaka.

U 55. minutu, posle odbitka, lopta dolazi do prvog strelca Supelige, koji je poluvolejo­m

KAKO “BLIC” SAZNAJE, UKOLIKO LEO DIGNE SIDRO, NA NJEGOVO MESTO USKOČIĆE NEMANJA - NECA TOMIĆ

doveo svoj tim do prednosti. Začulo se sa trbina “Ole, ole, ole, ole - Leo, Leo...”. Upravo u tim momentima Brazilac je zaplakao u naručju saigrača, što se, najpre, može protumačit­i kao poslednji pozdrav klubu iz Humske 1. Očito, Leo je na izlaznim vratima.

- Ne, ne verujem. Odakle ta informacij­a? Prelazni rok je blizu, sve ja razumem, ali mi smo tek završili takmičenje. Imamo neke planove, a u njima nije odlazak Leonarda - istakao je Nikolić.

Samo osam minuta kasnije, posle slobodnjak­a koji je uhvatio u dremežu golmana Spartaka, Partizanov­a prva violina postavila je konačan rezultat. A uvek raspoložen­i Valeri Božinov odglumio je Leu čistača kopački posle pogotka.

 ??  ?? NAJAVIO RASTANAK: LEONARDO
NAJAVIO RASTANAK: LEONARDO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia