Blic

Znam dosta, ali imam još mnogo da učim

Civilizova­no, prijateljs­ki i bez skandala. Tako se može opisati Izborna skupština KSS na kojoj je proslavlje­ni as jednoglasn­o izabran.

- SOFIJA MARJANOVIĆ

Nijedna mrlja nije bačena na Savez koji je prethodnih šest godina vodio Dragan Đilas, napravio sjajne rezultate i doneo pregršt medalja. U istom maniru predao je štafetu Predragu Daniloviću, bez teških reči sa bilo čije strane, indirektni­h prozivki i povišenog tona.

- Veoma sam počastvova­n, ovo je veliko priznanje za celu moju karijeru i kao sportiste i kao funkcioner­a. Nisam spremao nikakav govor jer smatram da je ovako mnogo iskrenije i bliže. Gospodin Dragan Đilas je moj dugogodišn­ji familijarn­i prijatelj i ponosan sam i na to i na njegov rad u Savezu. Ako moj tim uspe jedan deo ovoga sto je Đilas uradio - biću veoma ponosan. Hvala Đilasu za sve što je uradio za srpsku kosarku. Za sve sugestije i kritike moja vrata i vrata saradnika biće uvek otvorena. Da sve bude lice u lice. U KSS su uvek vladali sloga i jedinstvo i biće mi potrebna sva vaša pomoć. Nije mi nimalo svejedno, mislio sam da nešto znam, ali imam mnogo toga da učim - iskren je bio Danilović. Najuspešni­ji predsednik u istoriji Košarkaško­g saveza Srbije Dragan Đilas u svom govoru posebno je obratio pažnju na ono što mu neće nedostajat­i.

- Naš jedini pravi klub je Srbija i treba tako da se ponašamo. Do sada sam se trudio da budem suzdržan, a od sada ću moći da pokazujem svoje mišljenje, znate da se nisam žalio za sve. Nadam se da će Srbija i dalje biti najbolja i najjača košarkaška zemlja u Evropi. KSS je nešto posebno u Srbiji, što se vidi po tome kako biramo predsednik­a, za razliku od nekih koje neću imenovati - poručio je Đilas.

Na predlog Danilovića izabrana su i četiri potpredsed­nika - Ana Joković za žensku košarku, Igor Rakočević za mušku, Bojan Radun za finansije i marketing, odnosno Dušan Projović za takmičenja.

Izbornoj skupštini su prisustvov­ali Bora Stanković, Dušan Ivković, Nebojša Čović, Mlađan Šilobad, Žarko Koprivica, Dejan Dimitrijev­ić...

 ??  ?? „DA URADIMO BAR POLA ŠTO JE ĐILAS URADIO“: DANILOVIĆ
„DA URADIMO BAR POLA ŠTO JE ĐILAS URADIO“: DANILOVIĆ
 ??  ??
 ??  ?? ČESTITKE: Nebojša Čović i Predrag Danilović
ČESTITKE: Nebojša Čović i Predrag Danilović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia