Blic

Vlast i opozicija zajedno glasali

Poslednja sednica Skupštine opštine Paraćin ostaće upamćena kao istorijska, možda čak i u okvirima cele Srbije.

- GORAN JEVREMOVIĆ

BUDŽET ZA 2017, KOJI JE TAKO SLOŽNO USVOJEN, PREDVIĐA FINANSIJSK­U STABILNOST OPŠTINE

Naime, opštinski budžet za 2017. godinu usvojen je sa ogromnom većinom jer su za njega glasali i predstavni­ci opozicije. Koje su stranke na vlasti, a ko je u opoziciji namerno ne navodimo, pošto za ovu priču to uopšte i nije bitno... Bitno je samo da su Srbi, a to je u poslednje vreme prava retkost, uspeli da se slože iako su na suprotstav­ljenim političkim pozicijama.

Predsednik SO Paraćin Dragan Mitić bio je, razumljivo, prezadovol­jan.

- Za budžet je glasalo 39 od 47 prisutnih. Za budžet su glasali i odbornici opozicije, odnosno glasali su odbornici sa svih izbornih lista koje su u skupštini. Odbornici se nisu držali stranačkih direktiva, već su glasali tako kako jesu zato što smatraju da je budžet dobar i koristan za građane i opštinu - ističe Mitić.

I pre glasanja, konstrukti­vana i demokratsk­a rasprava obeležile su zasedanje lokalnog parlamenta.

- Za šest meseci rada ovog saziva skupštine održali smo 15 sednica, to neki ne urade za čitav mandat. Doneli smo više od 300 odluka. Ne bežimo od sednica, namera je da odbornici aktivno učestvuju u radu i da se njihov glas čuje. Oni su autentični predstavni­ci naroda. Karakretiš­e nas potpuna demokratič­nost, jer je naša namera da odbornici budu uključeni u rad, da budu akteri svih zbivanja. Sve odluke bilo kog organa lokalne uprave su potpuno transparen­tne, zato smo i dobili nagradu za najtraspar­entniju opštinu u Srbiji - ističe predsednik Mitić.

Budžet za 2017. godinu predviđa finansijsk­u stabilnost opštine.

- Paraćin nema dugovanja, sve obaveze se izmiruju na vreme, ne duguju se zarade, ne duguje se dobavljači­ma, javna preduzeća nemaju dugove, kreditna zaduženja su na minimumu - kaže Mitić.

 ??  ?? SVE SE MOŽE KAD SE SRBI SLOŽE: GLASANJE U PARAĆINU
SVE SE MOŽE KAD SE SRBI SLOŽE: GLASANJE U PARAĆINU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia