Blic

Jokić: U NBA imena ne igraju važnu ulogu

Jedna asistencij­a nedostajal­a je centru Denvera da zabeleži prvi tripl-dabl u NBA ligi i tako zaokruži partiju karijere - 27 poena, 15 skokova i devet asistencij­a.

- DARKO NIKOLIĆ

U Americi je tema jučerašnje­g dana, u Srbiji momak na ponos „zemlje košarke“. Nikola Jokić je briljirao u noći između ponedeljka i utorka u najjačoj košarkaško­j ligi sveta, a taj nastup za pamćenje imao je u trijumfu protiv Dalasa (117:107).

Naš reprezenta­tivac je za 38 minuta postigao čak 27 poena, čime je izjednačio svoj NBA rekord. Pritom je šutirao nestvarnih 13/16 za dva, odnosno 1/1 za tri poena. Ali ne samo to. Ostvario je i 15 skokova (više od toga je imao samo jednom - 17, i to 29. oktobra protiv Portlanda), kao i devet asistencij­a, što je njegov lični NBA rekord! Jedna mu je, dakle, nedostajal­a za tripldabl, i mogla je da dođe da je Mudiaj posle Nikolinog dodavanja pogodio šut u finišu...

- Stvarno smo dobro nastupili kao tim, a to je rezultiral­o ovom mini-serijom pobeda pred našim navijačima. To što mi je jedna asistencij­a nedostajal­a za tripl-dabl, to uopšte nije važno. Igra je bitna, ne ime. Pobede su timska stvar - ne ostavlja Jokić ni najmanju mogućnost da sebe istakne u prvi plan.

Motivisao ga je, kaže Nikola, 26-godišnji saigrač Majk Miler.

- Rekao je da će me prebiti ako budem pravio glupe faulove zbog kojih bih sedeo na klupi. I poslušao sam ga! - uz osmeh je dodao 21-godišnji momak iz Sombora.

Jokić je, inače, imao presudnu ulogu kada se odlučivalo o pobedniku. Dalas je prišao na -6 (101:107) na tri i po minuta pre kraja. A onda je na scenu stupio Jokić. Postigao je pet poena u nizu, pokazao Maveriksim­a kome će pripasti ceo plen, a onda uz osmeh izašao s parketa. Sa osmehom je ostavio i sve naše ljubitelje košarke jer ovakvog NBA asa nismo imali odavno. Statistika kaže da ga nikada i nismo imali, ali... Da ostavimo sad te brojke po strani i da prosto uživamo u činjenici da ovaj mladić, kada ne nosi dres NBA kluba, nosi dres baš ove naše, zemlje košarke.

 ??  ?? ODUŠEVLJAV­A U AMERICI: NIKOLA JOKIĆ
ODUŠEVLJAV­A U AMERICI: NIKOLA JOKIĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia