Blic

DAČIĆ: JA SAM TAJ KOJI ZASTUPA SPS

Čabarkapa i Zagrađanin dobili punomoćje u SPS Đorđe Čabarkapa, dosadašnji zamenik predsednik­a Izvršnog odbora SPS, i funkcioner Vladan Zagrađanin juče su dobili punomoćje da zastupaju stranku, saznaje „Blic”.

- I. Mastilović Jasnić

Pojedini sagovornic­i našeg lista iz redova socijalist­a smatraju da bi ovo moglo da označi novo prekompono­vanje uticaja u stranci.

- Pošto socijalist­i planiraju prodaju imovine koja je procenjena na pet miliona evra, svi bi želeli da mogu da upravljaju prodajom i odlučuju - navodi izvor „Blica”.

Trenutno jedini koji mogu da zastupaju stranku su predsednik Ivica Dačić i direktor stranke Dejan Backović, pošto je Dijana Vukomanovi­ć, doskorašnj­a predsednic­a Izvršnog odbora, koja je takođe bila ovlašćena, izbačena iz SPS-a.

- Čabarkapa i Zagrađanin pokušavaju da smene Backovića, jer bi u slučaju da im uspe njih dvojica vodili prodaju imovine - objašnjava naš sagovornik.

Dačić nije u zavidnoj poziciji. Branko Ružić čestim istupima u medijima dovodi u pitanje vladajuću koaliciju i odnos lidera SPS sa Aleksandro­m Vučićem. U toj struji još su i Milutin Mrkonjić i Novica Tončev koji takođe svako malo urade nešto zbog čega Dačić mora da se pere pred koalicioni­m partnerima. S druge strane su zamenik predsednik­a SPS Aleksandar Antić i Ivica Tončev koji pritiskaju da se u slučaju eventualni­h vanrednih parlamenta­rnih izbora ide na listu sa SNS, koji bi, kao i Dačić, podržali da SNS i SPS imaju zajedničko­g predsednič­kog kandidata.

Zato, ako bude morao nekome da se zahvali, lider socijalist­a će se lakše odreći Backovića.

- Bio je notar i overio punomoćje za zastupanje stranke Čabarkapi i Zagrađanin­u, pa će ubuduće i njih dvojica pored Backovića odlučivati, ali se ne zna kako će se odluke donositi.

Backović će najverovat­nije zbog odluke da dvojica funkcioner­a dobiju punomoćje da zastupaju stranku, sam otići jer je to, po rečima našeg sagovornik­a, najavio Dačiću.

Predsednik SPS kaže za „Blic” da davanje punomoćja za zastupanje stranke Zagrađanin­u i Čabarkapi nema veze s odnosima u stranci.

- Ja sam taj koji zastupa stranku, i koji ovlašćuje i druge shodno njihovim nadležnost­ima - direktora, predsednik­a IO, predsednik­a Materijaln­o-finansijsk­e komisije, ili koga još treba. Pošto nema sada predsednik­a IO, Čabarkapa kao potpredsed­nik IO mora da bude ovlašćen da bi mogao da potpisuje dok se ne izabere predsednik IO. Zagrađanin je novi predsednik materijaln­o-finansijsk­e komisije i on mora da dobije ovlašćenje. Što se tiče Backovića, razgovarać­u sa njim - ako želi da ostane direktor, ostaće, ako ne, onda će novi biti ovlašćen. To su pravne stvari koje nemaju veze sa drugim temama - kaže Dačić.

 ??  ?? DAČIĆ: U SPS NEMA PROBLEMA
DAČIĆ: U SPS NEMA PROBLEMA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia